امتیاز بدهید

چرم طبیعی ماده‌ای محبوب و گران قیمت است که اصالت آن به قدمت تاریخ برمی‌گردد، آن زمان که انسان‌ها به فکر استفاده از پوست حیوانات افتادند و تلاش کردند از این متریال منحصربه‌فرد برای خود محصولات متنوعی را تولید نمایند. روزبه‌روز و با پیشرفت جوامع بشری و همچنین ورود به عصر مدرن و صنعتی، چرم طبیعی هم به جایگاه ویژه‌ای رسیده و امروزه تولید کنندگان بسیاری در حوزه‌های مختلف برای تولید کالاهایی نظیر مبلمان، پوشاک، کیف و کفش، صندل، دمپایی و … از این ماده باارزش استفاده می‌کنند.

جذابیت همیشگی چرم طبیعی به حدی است که حتی در کهنه‌ترین حالت هم مثل روز اول آن زیبا و دلنشین است، به طور که گفته می‌شود: عمر مفید چرم طبیعی در حدود 10 تا 15 سال بوده و به هر اندازه از این ماده بیشتر استفاده شود، زیباتر به نظر می‌رسد. بر این اساس بسیاری از افراد به دنبال راهکارهایی می‌گردند تا به وسیله آنها بتوانند چرم نوی خود را کهنه‌تر نشان دهند؛ چراکه چرم طبیعی کهنه جا افتاده‌تر و انعطاف پذیرتر از چرم نو است.

مرحله اول که به عنوان مهم‌ترین مرحله برای مراقبت از چرم طبیعی باید انجام شود، این است که شما سعی کنید محصول چرمی خود را پاکیزه و تمیز نگه دارید و در صورتی که مایعی بر روی سطح بیرونی آن ریخت یا اینکه چیز کثیفی بر روی آن مالیده شد، بلافاصله اقدام به پاک کردن آن نمایید؛ چراکه اگر نسبت به تمیز کردن محصولات چرمی خود بی تفاوت باشید، با گذشت زمان ساختار و بدنه اصلی چرم دچار آسیب خواهد شد.

دومین مرحله این است که تلاش کنید محصولات چرمی خود را خشک نگه دارید.
در مرحله سوم وظیفه شما این است که به وسیله نرم‌کننده‌ها و روغن‌های مخصوص چرم، محصول چرمی مورد نظرتان را مرطوب نگه دارید.

برای اینکه کاپشن چرمی شما نرمی و لطافت خود را حفظ کنند و دچار ترک خوردگی و پوسته‌پوسته شدن نشود، بهتر است از اسپری یا واکس مخصوص چرم استفاده کنید.
هنگام استفاده از واکس مخصوص کاپشن چرمی، ابتدا این واکس را روی یک نقطه کوچک کاپشن امتحان کنید و پس از مناسب بودن، آن را بر روی تمام قسمت‌های لباس خود اسپری نمایید؛ چراکه اگر واکس برای کاپشن چرمی شما مناسب نباشد، ممکن است باعث خرابی یا حتی تغییر رنگ آن شود. برای این کار می‌توانید زیر یقه کاپشن را انتخاب کنید که دیده هم نمی‌شود.

در صورتی که به واکس یا اسپری مخصوص کاپشن و لباس‌های چرمی دسترسی نداشتید، می‌توانید برای حفظ نرمی و لطافت کاپشن چرمی خود و جلوگیری از خشک شدن آن از وازلین استفاده کنید.
در صورت خیس شدن کاپشن چرمی یا پاشیدن آب بر روی آن، جهت خشک شدن بهتر است کاپشن را در معرض جریان هوا یا نور کافی قرار دهید تا به صورت طبیعی خشک شود. به هیچ عنوان از خشک کن یا حرارت مستقیم سشوار برای خشک کردن کاپشن چرمی خود استفاده نکنید؛ چراکه باعث خراب شدن آن می‌شود.

چنانچه رد خودکار یا لکه جوهر بر روی آستین یا هر جای دیگری از کاپشن چرمی شما ایجاد شد، بهتر است برای پاک کردن این لکه‌ها، از یک فرد متخصص کمک بگیرید و اگر مجبور هستید که خودتان تمیزکاری را انجام دهید، می‌توانید با استفاده از یک دستمال آغشته به الکل این لکه‌ها را پاک نمایید.

زمانی که دستتان کثیف است یا اینکه به تازگی از کرم مرطوب کننده استفاده کرده‌اید، هرگز به کیف چرمی خود دست نزنید.
سعی کنید هر روز از کیف چرمی‌تان استفاده نکنید و گاهی به آن استراحت بدهید تا چرم آن خراب نشود.
برای بالا بردن دوام و ماندگاری کیف چرمی خود و همچنین مرطوب نگه داشتن آن، بهتر است به طور مرتب از روغن‌ها یا نرم‌‌کننده‌های مخصوص استفاده نمایید.

چنانچه مجبور هستید هر روز از کیف چرمی خود استفاده کنید، حتماً هفته‌ای یکبار با دیک دستمال نخی نرم و لطیف آن را تمیز نمایید.
از قرار دادن لوازم و وسایل سنگین داخل جیب‌های کیف چرمی خود خودداری کنید تا کیف شما بر اثر تحمل سنگینی از لحاظ ظاهری دچار آسیب نشود.

سعی کنید به صورت منظم مبلمان چرمی خود را گردگیری کنید و درزهای آن را جارو برقی بکشید.
اگر بر روی مبلمان چرمی شما لکه‌های ایجاد شد، حتماً بلافاصله آن را تمیز و پاک نمایید. برای این کار می‌توانید از یک اسفنج نرم استفاده کرده و آن را روی لکه ایجاد شده بر روی مبل قرار دهید تا مایع را جذب و خشک کند.

بهتر است در منزل مبلمان چرمی خود را در مکانی قرار دهید که به دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار داشته باشد تا مانع از ترک خوردگی در سطح پارچه چرمی مبلمان شما شود.
از قرار دادن مبلمان چرمی در مجاورت شوفاژ، بخاری و شومینه خودداری کنید تا حرارت و گرما باعث آسیب به سطح چرمی مبل نشود.

با استفاده از سرکه
محلولی درست کنید که نصف آن را سرکه سفید و نصف دیگر را آب تشکیل داده است. اگر آلودگی روی چرم مقدار کمی بود، درصد سرکه را کمتر کنید. سرکه سیب هم گزینه مناسبی است. به شرطی که بعد از آن از محلول‌های ضد عفونی کننده استفاده نشود. بعد از تهیه محلول می‌توانید آن را روی محصول بکشید.

با استفاده از یک روغن طبیعی
کاسه‌ای بردارید و درون آن، یک روغن طبیعی را با آب یا آب لیمو مخلوط کنید. میزان روغن باید دو برابر آب یا آب لیمو باشد. نوع روغن تا زمانی که طبیعی باشد فرقی نمی‌کند. می‌توانید بسته به سلیقه خود از روغن نارگیل، زیتون یا گردو استفاده کنید. استفاده از روغن باعث هیدراته شدن چرم شده و لیمو باعث پاک شدن جرم و آلودگی می‌شود. چرم را با مخلوط تهیه شده آغشته کنید سپس با دستمال روی آن بکشید.

با استفاده از عصاره‌های گیاهی
5 تا 10 قطره از یک عصاره گیاهی را بر روی اسفنج یا پارچه نرم بریزید. آن را آرام و به صورت دایره‌ای بر روی چرم بکشید. این کار را آنقدر ادامه دهید تا اثر مشخصی از آن روی محصول نماند و در تمام قسمت‌ها پخش گردد. از عصاره‌ای استفاده کنید که از بوی آن لذت می‌برید. مثل عصاره لیمو یا اسطوخودوس.

با استفاده از موم
می‌توانید از موم‌هایی که مصرف عام دارند استفاده کنید. یا از فروشگاه‌های لباس‌فروشی، موم مخصوص محصولات چرمی را تهیه نمایید. برای استفده موم را درون ماهیتابه قرار داده و حرارت دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که موم گرم شوم. دق کنیم که موم نباید آب گردد. در این حالت می‌توانید رایحه مورد علاقه خود (مثل روغن بادوم) را نیز به آن اضافه کنید. حال موم را با استفاده از یک پارچه نرم بر روی سطح چرم ماساژ دهید. در نهایت پارچه جدید برداشته و بخش‌های اضافی را پاک کنید.

با استفاده از پاک کننده‌های طبیعی
پاک کننده‌های طبیعی را می‌توانید از فروشگاه‌ها لباس تهیه کرده یا به صورت آنلاین خریداری کنید. این پاک کننده‌ها برای اهداف و محصولات مختلفی استفاده می‌شوند. مطمئن شوید که کاملا طبق دستور العمل‌های آن عمل می‌کنید. لیست مواد اولیه تولیدی آن را نیز با دقت مطالعه کنید. مهم است که در تهیه محصول خریداری شده از مواد طبیعی استفاده شده باشد.

هرگز کیف های چرم را توی پلاستیک نگذارید. چون پلاستیک به چرم می چسبد و ممکن است به آن آسیب برساند. به علاوه پلاستیک رطوبت جذب کرده و موجب کپک زدن و زرد شدن چرم سفید می شود. کیف چرمی را توی روکش بالش قدیمی قرار دهید تا گرد و خاک روی آن نشیند. کیسه پارچه ای باعث می شود چرم تنفس کرده و نرم و انعطاف پذیر باشد.