نکات مربوط به تعویض درب کابینت
تعویض درب کابینت
همانطور که می دانید، کابینت آشپزخانه یکی از قسمت های مهم در هر خانه ای به شمار می آید. از این رو، کابینت باید به گونه ای ساخته شود که علاوه بر زیبایی و کاربرد آن، یک فضای مناسبی را جهت سازماندهی وسایل داخل آشپزخانه در اختیار شما قرار دهد تا بتوانید فعالیت های لازم را به نحو مطلوبی انجام دهید.
کسانی که فقط به دنبال تعویض درب کابینت می باشند، مسلما در مقایسه با بازسازی کل کابینت ها باید هزینه کمتری پرداخت نمایند. یعنی کاهش هزینه حدود 50 درصدی را خواهیم داشت.
در حقیقت بازسازی و تعویض درب کابینت یکی از راهکارهای مناسب و اقتصادی است که موجب زیبایی و جذابیت هرچه بیشتر آشپزخانه شما می شود. البته در بعضی مواقع انجام یک تغییرات جزئی و یا عوض کردن درب کابینت به تنهایی کمک شایانی به شیک و مدرن شدن آشپزخانه می کند که باید مد نظر قرار گیرد.
پس از سالها باز و بسته شدن و استفاده مداوم، دربهای کابینت فرسوده خواهند شد، یا حداقل دیگر مد روز نیستند. با این حال، در پشت درب کابینت، بدنهای قرار دارد که هنوز هم ممکن است کاملاً محکم و کاربردی باشد.
برخی افراد دست به تعمیرات میزنند و بعضی دیگر به فکر تعویض درب کابینت فلزی خود هستند. تعویض کردن شاید هزینه بیشتری داشته باشد، ولی خیال افراد را بابت داشتن کابینتهای جدید و نو راحت میکند.
مراحل تعویض درب کابینت
حال اگر کابینت شما دو درب داشته باشد، باید هر یک از دربها را با دیگری تراز کنید تا حین باز و بسته شدن، به خوبی در کنار یکدیگر جای بگیرند. برای انجام این کار از یک چسب نقاشی استفاده کرده و آن را از گوشه لولای درب در امتداد لبه جلویی کابینت تا سمت دیگر بکشید.
به این شکل یک خط در نقطه میانه به عنوان علامت کشیده میشود که میتوان از آن برای خط مرزی و نقطه رسیدن دو درب به یکدیگر استفاده کرد. به واقع دهانه درب دوم باید روی این نقطه قرار بگیرد. به این شکل زمانی که قصد نصب درب دوم را دارید، باید نقاط اتصال لولا و تنظیمات را به شکلی انجام دهید که درب درست روی این نقطه بسته شود.
پس از نصب درب کابینت، ممکن است نیاز به رنگآمیزی داشته باشد. در این صورت یک لایه سمباده روی درب کابینت بزنید. پس از آن با دقت و به آرامی شروع به رنگ کردن لایه داخلی درب و پس از آن لایه بیرونی نمایید. اجازه دهید دربهای کابینت باز باشند تا رنگ به خوبی خشک شود. در ضمن برای جلوگیری از رنگی شدن سایر قسمتها، خوب است که آنها را به کمک یک لایه کاغذ یا روزنامه بپوشانید.
تراز نبودن درب کابینت
برای تراز کردن درهای کابینت آشپزخانه میتوانید از نوار چسب رنگی استفاده کنید، تا خطی مستقیم در لبه های پایینی ایجاد شود و طبق آن خط بتوانید مابقی در ها را نصب کنید.
در نهایت برای بررسی تراز بودن درهای کابینت را ببندید. اگر تنظیمات درست را انجام داده باشید، درهای کابینت متقارن خواهند بود و به درستی بسته می شوند. به هر گونه ناهماهنگی که هنوز رخ می دهد توجه کنید، درهای کابینت را به سمت بالا باز کنید و با پیچ های لازم، تنظیمات را انجام دهید.
رگلاژ کابینت
رگلاژ درب کابینت، روشی است که برای رفع مشکلات درب و انواع لولا کابینت مانند باز ماندن، افتادگی، سروصدا و تنظیم نبودن ارتفاع دربها از آن استفاده میشود. معمولاً این موارد براثر استهلاک و گذشت زمان در درب کابینت و کمدها ایجاد شده و در نگاه اول تصور میشود که باید لولاها و یا حتی کل درب کابینت عوض شوند؛ اما این مشکلات به راحتی با رگلاژ قابل حل هستند.
برای پیشگیری از افتادگی درب کابینت یا هر اقدام برای رگلاژ تنها به یک پیچگشتی ساده دستی نیاز دارید. یک پیچگشتی دوسو کار شما را راه میاندازد. اندازه آن نیز به اندازه پیچ لولاها بستگی دارد و باید متناسب با آن انتخاب شود.
دقت به سبک کابینت آشپزخانه
همان طور که اشاره شد هنگام تعویض درب کابینتها باید به سبک کابینتها نیز توجه کنید. اگر سبک کابینتهای قبلی با کابینتهای جدید همخوانی ندارد، لازم است تغییرات دیگری در ظاهر آشپزخانه به وجود آورید. سینک ظرفشویی، لوستر، کاور هود و حتی در بسیاری از مواقع صفحه رو کابینتی و … از گزینههایی هستند که باعث میشوند آشپزخانه شما به طور کامل بازسازی و نونوار شود.
دقت در انتخاب رنگ
اگر تمایل دارید که تغییرات گستردهتری در آشپزخانه شما اعمال گردد، بهتر است در هنگام تعویض درب کابینت ،در رنگ کابینتها هم تغییراتی ایجاد کنید. اگر آشپزخانه شما کوچک است و یا قصد دارید کابینتها را تا سقف برسانید، بهتر است از رنگهای روشن برای درب کابینت استفاده کنید.
بررسی اجزای دیگر
سعی کنید قبل از تعویض درب کابینت ها حتما سینک ظرفشویی و شیرآلات ظرفشویی را نیز مورد بررسی قرار دهید. اگر آنها پوسیده و خراب شده باشند و یا با سبک درب کابینتهای شما همخوانی نداشته باشند باید بودجه لازم برای تعویض آنها را نیز فراهم نمایید.