نشانه های سوسیس و کالباس فاسد
سوسیس و کالباس دارای مواد نگه دارنده ای هستند که مهم ترین این مواد نگه دارنده نمک های نیتریت و نیترات می باشند. نمک های نیتریت و نیترات سبب ایجاد رنگ صورتی خوشرنگ این فراورده های گوشتی می شود و طعم خوب و خاصی هم به این محصولات می دهند.
رنگ، بو و بطور کلی ظاهر سوسیس یا کالباس نمی تواند ملاک معتبری برای تشخیص استاندارد بودن این محصولات باشد، توصیه می شود از خریدن سوسیس و کالباس هایی که با نام های متفرقه که تا به حال اسمشان به گوش تان نخورده است، خودداری نمایید. به طور کلی محصولات و فراورده های گوشتی خصوصا سوسیس و کالباس اگر تحت شرایط مناسبی حمل و نقل و نگهداری نشوند به راحتی در اثر میکرو ارگانیسم های مختلف آلوده و فاسد می شوند . استفاده کردن از محصولات گوشتی فاسد باعث ایجاد مسمومیت و بیماری می شود. از آن جایی که در میان فراورده های گوشتی، سوسیس و کالباس بیشترین طرفدار را دارند در این نوشته به بیان راه هایی برای شناختن سوسیس و کالباس فاسد می پردازیم.
سوسیس و کالباس دارای مواد نگه دارنده ای هستند که مهم ترین این مواد نگه دارنده نمک های نیتریت و نیترات می باشند. نمک های نیتریت و نیترات سبب ایجاد رنگ صورتی خوشرنگ این فراورده های گوشتی می شود و طعم خوب و خاصی هم به این محصولات می دهند. استفاده از مواد نگهدارنده در فراورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس به منظور جلوگیری و یا کاهش سرعت فساد این محصولات است. زیرا ماهیت این محصولات گوشتی با توجه به امکان رشد میکرو ارگانیسم ها و اکسیداسیون چربی ها فساد پذیر است.استفاده از این مواد نگه دارنده زمان ماندگاری محصولات گوشتی مانند سوسیس و کالباس را افزایش داده و کیفیت این محصولات را نیز حفظ می کند. اغلب به علت شرایط نگه داری نا مناسب این محصولات فاسد و خراب می شوند. مثلا در یخچال های خانگی به علت قرار گرفتن سوسیس و کالباس در کنار سایر غذاها به سرعت بوی غذاها سبب خراب شدن سوسیس و کالباس می شود. به همین دلیل گفته می شود که از نگه داری طولانی مدت این محصولات خودداری کرده و تنها به اندازه مقدار مورد نیاز سه وعده ی خود خریداری کنید. هم چنین نگهداری سوسیس و کالباس حتما باید در پوشش های مخصوص خودشان انجام شود.
تاریخ انقضا سوسیس نکته مهمی است که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم. در واقع مدت نگهداری سوسیس در یخچال مطابق با هر نوع سوسیس متفاوت می باشد. اما از آنجا که سوسیس جز فرآورده های گوشتی می باشد، بهتر است که بیشتر از دو تا سه هفته در یخچال نگهداری نشود. با توجه به این موضوع در هنگام خرید به تاریخ مصرف سوسیس توجه ویژه ای داشته باشید.
خطرناکترین شکل مسمومیت غذایی مربوط به باکتری لیستریا می باشد که حتی ممکن است منجر به مرگ افراد شود. به همین علت گفته می شود که هرگز سوسیس و کالباسی را که تاریخ انقضایش گذشته است حتی اگر ظاهر و بوی بدی هم ندارد نخورید. به تاریخی که روی بسته بندی این محصولات نوشته شده است دقت کنید. اصولا چند تاریخ متفاوت روی بسته بندی ها به چشم می خورد که باید مراقب باشید آن ها را اشتباه متوجه نشوید. برای مثال Sell-by date به معنای تاریخ مهلت فروش محصول می باشد یعنی تاریخی که فروشندگان مهلت دارند این محصول را به فروش برسانند
سوسیس و کالباس فاسد بسیار خطرناک و بیماری زا می باشد. یکی از دلایل اصلی خراب و فاسد شدن سوسیس و کالباس نیز نحوه نگهداری این محصولات می باشد. سوسیس و کالباس وکیوم شده تا زمانی که بسته بندی آن ها باز نشده است ماندگاری خوبی دارند اما زمانی که بسته بندی را باز می کنید این محصولات بین سه تا پنج روز خراب خواهد شد.
به همین علت اصرار می شود که این محصولات را به اندازه نیاز خریداری کنید و بعد از باز کردن بسته بندی نهایتا در سه روز مصرفشان کنید. زیرا همان طور که گفتیم باکتری لیستریا در این محصولات رشد می کنند و تکثیر می شوند. باید بدانید که این باکتری حتی در محیط یخچال و فریزر هم تکثیر می شوند.
همچنین با بیان اینکه رنگ، بو و بطور کلی ظاهر سوسیس یا کالباس نمی تواند ملاک معتبری برای تشخیص استاندارد بودن این محصولات باشد،
توصیه می شود از خریدن سوسیس و کالباس هایی که با نام های متفرقه که تا به حال اسمشان به گوش تان نخورده است، خودداری نمایید، چرا که تشخیص مواد اولیه به کاربرده شده در سوسیس و کالباس کار هر فردی نیست و حتی برای تشخیص تقلبات باید آزمایشات دقیق تری انجام شود.