نحوه تمیز کردن چای ساز
قطعا هر چایسازی بعد از یک مدت کار کردن مقداری رسوب میگیرد. این رسوبات از وجود ماده ای به نام کربنات کلسیم، در آب شهری است به وجود می آیند. این رسوبات باعث بد رنگ شدن چای، تغییر طعم و گاهی چرب شدن آب می شوند، که هیچ کدام آنقدر دلچسب نیستند. چای جایگاه مهمی در میان مردم ایران دارد و نباید بد رنگ یا بد طعم باشد. هر چیزی که باعث افت کیفیت چای بشود را باید از بین برد. اگر چایساز دوست داشتنی شما جرم گرفته، پیشنهاد میکنم این متن را حتما با دقت بخوانید. ما امروز میخواهیم بهترین روش های جرم گیری چای ساز به شما آموزش دهیم. البته انتخاب یک چای ساز خوب هم میتواند شما را در حل این مشکل تا حدود زیادی یاری کند.
این رسوبات آهکی علاوه بر اینکه باعث بوجود آمدن ظاهر بدی در سماور و کتری برقی می شود، باعث بدرنگ و بد بو شدن آب نیز میشود و کیفیت آب در حال جوش را پایین می آورد.
محلول سرکه و آب
مقداری سرکه سفید و آب را با نسبت مساوی و یا دو به یک با یکدیگر مخلوط کنید و در سماور، کتری یا چای ساز بریزید و فرصت بدهید آب به جوش آید بر اساس ضخامت رسوب بین ۱۰-۳۰ دقیقه بعد از به جوش آمدن صبر کنید تا عمل جوشیدن آب ادامه پیدا کند. بهتر است حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا سرکه و آب در حال جوش در ظرف بماند، حتما از نتیجه کار شگفت زده میشوید، مشاهده میکنید رسوبات سماور، کتری یا چای ساز جدا شده و به راحتی و با اسکاچ نرم بدون سختی شسته میشوند.
لیمو ترش و آب
نصف لیمو را داخل کتری بیندازید و مقداری آب داخل آن بریزید و پودر کربنات را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خوب بجوشد ، بعد از جدا شدن رسوبات آهکی کتری را بخوبی شست و شو دهید.
روش دیگر استفاده از استفاده از لیمو ترش و آب است. به این ترتیب که ۵۰ میلی لیتر آب لیمو به همراه دو پیمانه کوچک یا فنجان آب را ترکیب کنید یا اینکه از برشهای لیمو استفاده کنید. سپس اجازه دهید برای مدتی این ترکیب به همان صورت داخل آن ظرف بجوشد. مدت زمان بستگی به حجم جرم و البته نوع ظرف شما دارد.. البته این روش برای برق انداختن و از بین بردن لایهای از جرم و گچ است و شاید برای گچ و جرم ضخیم پاسخگو نباشد.
جوش شیرین
مقداری جوش شیرین را به همراه آب داخل سماور، کتری یا چای ساز بریزید و اجازه بدهید تا مدتی بجوشد ، بهتر است مقداری پودر کربنات هم به این محلول اضافه کنید تا به نتیجه دلخواهتان برسید.
روش ساده بعدی استفاده از محلول جوش شیرین و آب است. مقداری جوش شیرین را به همراه آب داخل سماور، کتری یا چای ساز بریزید و اجازه بدهید تا مدتی بجوشد. البته این روش نیاز به تکرار دارد تا در نهایت به نتیجه دلخواهتان برسید.
نوشابه
بسیاری از کاربران برای از بین بردن رسوب ضخیم کتری یا چای ساز از نوشابه استفاده می کنند زیرا نوشابه می تواند به طور کامل رسوب یا آهک کتری و سماور را بگیرد و از ایجاد مشکل برای کاربران جلوگیری کند. البته به این موضوعات توجه داشته باشید که برای از بین بردن رسوب چای ساز با نوشابه نمی توانید بسنده کنید و روش های دیگری وجود دارد که به راحتی می توانید آن ها را به کار گیرید و یک جرم گیر کتری چای ساز درست کنید.
از روش هایی که می توانید از آن استفاده کنید و خیالتان از بابت تمیز شدن چای ساز و کتری راحت شود می توان به رنده کردن سیب زمینی در کتری، سماور و چای ساز مورد نظر اشاره کرد که اجازه دهید بجوشد و گچ و آهک ها را از بین ببرد. البته از معجره گر بودن سرکه و جوش شیرین در این زمینه مطلع هستید که استفاده از این دو ماده برای تمیز کردن هر چیزی موثر است ولی باید مراقب بود تا مشکلی جدی پیش نیاید.
برای نحوه تمیز کردن چای ساز راه حل های بسیاری وجود دارد اما کاربران باید با توجه به دستگاه یا وسیله ای که دارند مطمئن ترین راه را برای تمیز کردن چای ساز، کتری و سماور خود انتخاب کنند تا با مشکلاتی چای ساز روبرو نشوند و از شر آهک و رسوب چای ساز، کنتری و سماور راحت شوند.