مقدار مجاز مصرف قهوه در روز چقدر است؟
قهوه که در واقع یک نوشیدنی پیچیده است و دارای صدها ترکیب فعال زیستی است. در واقع، تنها بزرگترین منبع آنتی اکسیدان ها برای بسیاری از مردم است. مطالعات نشان می دهد که قهوه خورها در معرض خطر پایین تری از بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، اختلالات عصبی و بیماری های کبدی هستند.
قهوه از بهترین منابع کافئین برای بدن است که فواید زیادی دارد. اما زیاده روی در مصرف هرگونه مواد غذایی و خوراکی قطعا خطراتی را برای بدن به دنبال دارد. استفاده بیش از حد از قهوه نیز ممکن است برای سلامت افراد مشکلاتی را به وجود بیاورد. پس باید حواسمان باشد که از مقدار مجاز قهوه در روز عبور نکنیم تا سلامتی بدنمون رو مورد تهدید قرار ندیم.
مصرف مقدار مجاز قهوه در روز از ابتلا به بیماریهایی همچون سکته مغزی، پارکینسون، سرطان، زوال عقل پیشگیری میکند. و میتواند خطر ابتلا به این بیماریهارو کاهش بده. دانشمندان میگویند قهوه مجموعهای فوق العاده از ترکیبات فعال بیولوژیک است. به همین دلیل مقدار مجاز مصرف قهوه در روز را مشخص کردهاند. شما میتوانید برای راحتی در ساخت قهوه مورد علاقه خود از محصول اسپرسو ساز استفاده کنید.
حد مجاز مصرف قهوه، نوشیدن ۳۰۰ گرم قهوه در روز است. البته این مقدار با توجه به شرایط و وضعیت سلامتی شما ممکن است متفاوت باشد. هر فرد باید به وضعیت سلامتی خود نیز در انتخاب میزان قهوه مصرفی خود توجه داشته باشد.
کافئین اعتیاد آور است و مصرف کنندگان ممکن است به آن وابسته شوند و ترک آن برایشان دشوار شود. مصرف بیش از حد کافئین اضطراب و استرس را افزایش میدهد و اختلالاتی در الگوی خواب شما به وجود میآورد. موضوع بدتر این است که به مرور زمان شما برای غلبه بر خستگیهایتان دوز مصرفی خود را افزایش میدهید و دچار بی خوابی بیشتری میشوید. همچنین کافئین با برخی از داروها تداخل دارد و بهتر است که هم زمان استفاده نشود.
مانند داروهای تیروئید، داروهای روانپزشکی و افسردگی، آنتی بیوتیکها و داروهای مربوط به معده. قهوه فشار خون رو افزایش میدهد و با افزایش قندخون مدیریت انسولین رو در بدن افراد دارای دیابت نوع ۲ سختتر میکند. محققان معتقدند که کافئین منجر به از بین رفتن استخوان ستون فقرات در زنان میشود. اگر روزانه بیش از ۳ فنجان قهوه مصرف میکنید حتما در کنار آن روزانه ۸۰۰ میلی گرم کلسیم از طریق رژیم غذایی یا مکملها دریافت کنید تا به این بیماریها مبتلا نشوید.
لازم به یادآوری است که افزودن شکر یا سایر مواد ناسالم فواید قهوه را نفی می کند. همچنین ، افرادی که در بدن خود تومور تشخیص داده شده است ، بهتر است از قهوه خودداری کنند.محققان در کلینیک مایو در ایالات متحده توصیه می کنند که بزرگسالان بیش از چهار فنجان قهوه در روز ، معادل 10 قوطی نوشابه یا دو قوطی نوشیدنی انرژی زا بنوشند.عوارض جانبی سو of مصرف بیش از حد کافئین می تواند شامل بی خوابی ، نوسانات خلقی ، درد معده ، تپش قلب ، تحریک پذیری ، کم خونی و لرزش عضلات باشد. اتساع و انقباض ناگهانی چشم نیز به عنوان عارضه جانبی مصرف بیش از حد کافئین گزارش شده است.
کافئین موجب میشود پروتئین های سلولی خاصی در بدن افراد مسنتر، رنگ و روی تازهای به خود بگیرند و به مانند سلولهای جوان و سرزنده عمل کنند. بر اساس نتایج تحقیقات، نوشیدن قهوه غلیظ و تند به میزان چهار فنجان در روز، تاثیر مثبتی در سلامت قلب خواهد داشت؛ به ویژه در مورد افرادی که سن و سالی از آنها گذشته است.
و همچنین سبب تحریک محرکهای عصبی میشود و در نتیجه خواب را از چشمان شما میگیرد. البته تأثیرات کافئین در همه افراد به یک شکل نیست؛ افراد زیادی هستند که علیرغم نوشیدن قهوه پیش از زمان استراحت، به راحتی و بی هیچ مشکلی میتوانند بخوابند.
به اعتقاد متخصصان، این قضیه با نوع متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن هر فردی قابل توجیه است. بعضی از افراد، سوخت و ساز آرامتری دارند و در نتیجه بدن آنها کافئین را با سرعت کمتری دفع میکند و این ماده به مدت طولانیتری در خون آنها باقی میماند.
مصرف روزانه قهوه اسپرسو به میزان چهار یا پنج فنجان در روز، نیروی محرکه سلولهای بدن را تقویت کرده و به نظر میرسد از این طریق، نقش حافظتی خود را ایفا میکند.
برخی از تحقیقات نشان میدهند که قهوه کافئینه و دکافئینه از ابتلا به نقرس جلوگیری میکنند، اما قهوه کافئینه بهتر عمل میکند؛ همچنین شواهد زیادی نشان میدهند که مصرف قهوه در طول زندگی ممکن است باعث بهبود مهارتهای فکر کردن در خانمهای بالای ۸۰ سال میشود.