علائم تمام شدن ذغال جاروبرقی
بررسی ذغال جاروبرقی
ذغال جاروبرقی از اجزای داخلی موتور است که در قسمت بالایی جاروبرقی قرار دارد. برای پیدا کردن آن باید پوشش بیرون و کابل جاروبرقی را جدا کرد و پس از بازکردن پیچ ها، محفظه موتور را از جاروبرقی جدا نمود. درون موتور قطعه ای مکعب مستطیل شکل سیاه رنگی وجود دارد که آن، همان زغال جاروبرقی است.
ذغال جاروبرقی معمولا از جنس گرافیت تهیه شده و به عنوان یک رسانای جریان الکتریکی از آن استفاده میشود. گرافیت به دلیل وجود الکترون در لایههای کربن آن، جریان الکتریسیته را بهراحتی انتقال میدهد و این عامل، آن را به عنوان یک گزینه ایدهآل برای ساخت زغال جاروبرقی تبدیل میکند. این قطعه با ایجاد اصطکاک با کلکتور باعث میشود موتور دستگاه شما با حداکثر توان خود فعالیت کند.
جاروبرقی شما ممکن است در طول عمر مفید خود با چالش های مختلفی مواجه شود که برای اصلاح آن باید در ابتدا ریشه ایجاد این مشکل را مشخص کنیم. در ادامه به بررسی شرایطی می پردازیم که در صورت رو به رو شدن با آن ها باید به سلامت ذغال جاروبرقی شک کنید. فراموش نکنید که در هر کدام از شرایط ذیل امکان وجود اشکال در قطعات دیگر نیز وجود دارد.
کاهش قدرت مکش
یکی از علائم اصلی تمام شدن ذغال جاروبرقی، کاهش قدرت مکش جاروبرقی است. هنگامی که ذغال جاروبرقی رو به تمام شدن است، جریان الکتریکی کمتری به موتور منتقل میشود و این امر باعث کاهش قدرت مکش و عملکرد جاروبرقی میشود.
کار نکردن موتور جاروبرقی
در نهایت می توان یکی از بدترین نشانه های تمام شدن زغال جاروبرقی را در روشن نشدن موتور و کار نکردن آن جستجو کرد. ریپ زدن های مداوم به سیم پیچی موتور آسیب وارد می کند و حتی باعث سوختن آن خواهد شد. علاوه براین، در برخی از مواقع ممکن است موتور سالم باشد، اما به دلیل عدم امکان برقراری ارتباط با کلکتور آرمیچر نمی تواند روشن شود و کار کند.
جرقه زدن جاروبرقی
عوامل مختلفی باعث جرقه زدن جاروبرقی می شود، اما یکی از این عوامل تمام شدن ذغال جاروبقیست. زمانی که ذغال رو به تمام شدن است نمی تواند جریان الکتریکی را به درستی منتقل کند و و این موضوع باعث جرقه زدن می شود.
صدای غیر عادی
اگر صدای غیر عادی میشنوید یا علت صدای زیاد جاروبرقی را نمیدانید، با چک کردن ذغال جاروبرقی پاسخ خود را خواهید گرفت. صدای بلند یا غیر عادی جاروبرقی بهخاطر اتمام ذغال است. توجه داشته باشید که صدای سایش و خراش ناشی از ساییدگی زغالها به قطعات دیگر دستگاه آسیب میرساند.
ریپ زدن جرقی
در شرایطی که ذغال جاروبرقی به کلکتور بهدرستی متصل نشود، دستگاه دچار قطع و وصل شده و اصطلاحا ریپ میزند. این اتفاق معمولا قبل از تمام شدن زغال و در صورت کوتاه شدن آن دیده میشود. بعد از مشاهده ذغال جاروبرقی خود میتوانید از ارتباط ریپ زدن با سلامت زغال دستگاه اطمینان حاصل کنید.
فرآیند تعویض ذغال جاروبرقی
تعویض ذغال جاروبرقی کار مشکلی نیست و می توان با انجام چند مرحله آن را انجام داد.
- ابتدا باید جریان برق را قطع کرد.
- سپس باید با استفاده از باز کردن بدنه جاروبرقی، موتور آن را جدا کرد و از محفظه خارج نمود.
- پس از آن زمان تعویض ذغال جدید با زغال قدیمی است.
- بهتر است برای خارج کردن ذغال قدیمی از پارچه نم دار استفاده کنید که گرد و غبار وارد موتور نشود. بعد از آن باید زغال جدید را جایگزین ذغال قبلی کرد.
در نهایت هم با بستن جاروبرقی به شکل اولیه فرآیند تعویض ذغال به اتمام می رسد.
با توجه به اینکه در ساختار و سیستم داخلی جاروبرقی برندهای مختلف تفاوت هایی وجود دارد، لذا بهتر است بدون تخصص و مهارت نسبت به تعمیر و تعویض ذغال اقدام نکنید.
همانطور که اشاره کردیم، علائم تمام شدن زغال جاروبرقی، که در این مقاله به مرور آنها پرداختیم، میتوانند ریشهای جز تمام شدن زغال دستگاه شما داشته باشند. برای مثال جرقه زدن موتور جاروبرقی لزوما به معنی تمام شدن زغال نیست، اما میتواند نشانهای از این ایراد باشد.
فراموش نکنید که در صورت عدم آشنایی با ساختار جاروبرقی خود، در صورت مواجه شدن با هر کدام از نشانه های تمام شدن زغال جاروبرقی نظر متخصصین را جویا شوید و با اقدامات اشتباه به دستگاه آسیب نزنید.