طرز نگهداری و شستشوی بالش
تمیز بودن بالش و روبالشی در حفظ سلامت و بهداشت مو و پوست صورت اهمیت زیادی دارد، بنابراین ضروری است که هر چند وقت یک بار اقدام به شستن بالش و روبالشی نمایید. بالش و روبالشی کثیف ممکن است باعث شود دچار ریزش مو و بیماری و حساسیت های پوستی شوید.
اگر لوازم خواب خود مانند تشک، بالش، پتو و … را زیر میکروسکوپ قرار دهید، از آن چه میبینید متعجب می شوید، تقریبا در هر کالای خواب غبارهایی متشکل از موجودات ریز میکروسکوپی وجود دارد که از سلول های مرده پوست تغذیه می کنند و تنها راه حل کنترل این موجودات، شستشوی منظم لوازم خواب است.
از طرفی گاهی ممکن است هنگام خواب آب دهان شخص بر بالش بریزد و لکه و جای آن باقی بماند. در این حالت نشستن بالش پس از مدتی ممکن است بوی بدی بر روی آن ایجاد کند. بدون شک سر گذاشتن بر روی یک بالش خوشبو و تمیز آرامش بخش و خوشایند است.
سعی کنید روزانه بالشت خود را تکان دهید تا گرد و خاک بالشت گرفته شود، پف کند و شکل خود را از دست ندهد. همچنین هر ماه به مدت ۱ ساعت، بالشت را در هوای آزاد، زیر نور ملایم خورشید قرار دهید تا در تماس مستقیم جریان هوا قرار بگیرد. نور خورشید به باکتریزدایی بالشت کمک میکند.
علاوه بر این، روبالشتی یا کاور بالشت باید حداقل ماهی یک بار شستشو شود. ممکن است تعریق، باکتری، تماس لوازم آرایشی و کِرِم باعث رشد باکتری شود که با شستشوی مناسب و دقیق آن معمولا به شکل موثری از بین میروند. این کار کمک میکند تا احتمال بروز بیماریهایی همچون آسم یا حساسیت پوستی کمتر شود.
شما میتوانید بیشتر بالشتها را در خانه بشویید. با این حال بهتر است پیش از شستشوی بالشت، دستورالعمل روی تگ بالشت را بخوانید و طبق آن عمل کنید. ممکن است یک شستشوی اشتباه، الیاف یا ترکیبات داخل بالشت را بین برود.
جنس داخل بالشت اهمیت بسیاری دارد و باید طبق آن بالشت را شستشو دهید. هر بالشت نسبت به جنسش به روشی منحصربهفرد شسته میشود.
اگر میخواهید بالشت پر را بشویید، از مواد شوینده ملایم استفاده کنید. مواد شوینده ملایم یعنی مواد شویندهای که قدرت شویندگی بالایی ندارند، در عین حال ضیف هم نیستند و در نیتجه به پر داخل بالشت آسیب نمیرساند. همچنین این مواد شوینده جنس بالشت را سفت نمیکند. برای یافتن مواد شویندهی ملایم از فروشندگان کمک بگیرید.
اگر میخواهید بالشت پر را با دست بشویید، کمی بالشت را تکان دهید تا آب و مواد شوینده به داخل بالشت نفوذ کند. با این حال در چرخش ملایم ماشین لباسشویی، بالشت به خوبی شسته میشود.
معمولا بالش مموری فوم را داخل ماشین لباسشویی قرار نمیدهند. ممکن است بالش شما خراب شده و هرگز مثل روز اول نشود. همچنین بخارشویی و اتو فرم این نوع بالش را از بین میبرد.
تنها راهکار شستشوی بالش مموری فوم، روش لکه گیری بالش است. همچنین شما میتوانید بالش مموری فوم را هر ۳ تا ۶ ماه زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا نور خورشید میکروبزدایی کند.
بالش لاتکس و بالش مموری فوم انعطافپذیرترین نوع بالش هستند، اما شستشوی هر دو بالش کار دشواری است. بالش لاتکس را از صمغ درخت لاتکس تهیه میکنند، به همین دلیل شما نمیتوانید این مدل بالش را در ماشین لباسشویی قرار دهید.
بهترین راهکار شستشوی بالش لاتکس روش لکهگیری است و شما میتوانید به منظور میکروبزدایی، هر ۳ تا ۶ ماه بالش را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید.
توصیه میکنیم تا جایی که میتوانید بالش پشم شیشه را داخل ماشین لباسشویی قرار ندهید، ممکن است پشم شیشه داخل بالش جمع و گوله شود.
بهترین روش شستن بالش پشم شیشه به روش سنتی و با دست است. سعی کنید از مواد شوینده کم و معمولی استفاده کنید و هنگام شستن، بالش را حرکت دهید. پس از شستشو، بالش را زیر نور آفتاب قرار دهید و باز هم بالشت را ماساژ دهید.
کوسن مبل به شکل تزئینی و قدیمی کاربرد ندارد و معمولا به عنوان یک بالشت کوچک روی کاناپه یا مبل استفاده میشود. از این رو، بهتر است کوسن مبل را مانند بالشت هر ۶ ماه یکبار بشویید.
جنس بیشتر کوسنهای موجود در بازار الیاف یا پشم شیشه است. اگر میخواهید کوسن را بشویید، به جنس داخل بالشت توجه کنید.
شستن لحاف و لک شور کردن آن در خانه با مقداری مواد شوینده ی مناسب ( مواد شوینده خیلی قوی نباشد ) که باعث از بین رفتن رنگ پارچه نشود تا حدودی امکان پذیر است صورتیکه باعث زرد شدن پنبه و پس دادن رنگ زرد و چرک به ملحفه نشود . با ملحفه کردن لحاف به حفظ و تمیز نگهداشتن آن کمک بسیاری میشود.