امتیاز بدهید

اغلب لوازم برقی که در بازار وجود دارند داری برچسبی با نام برچسب انرژی هستند که این برچسب با هدف کاهش مصرف انرژی بر روی لوازم برقی چسبانده می­شود.
با استفاده از این برچسب مشتریان لوازم برقی می‌­توانند برای بهینه سازی مصرف انرژی، انتخاب درست­‌تری را انجام دهند. این برچسب­‌ها از حرف A تا G دسته بندی شده­‌اند که بالاترین میزان صرفه جویی در انرژی مربوط به حرف A و با رنگ سبز است و پایین­‌ترین میزان مصرف درست انرژی مربوط به حرف G با رنگ قرمز است.

البته برچسب‌­های جدیدی نیز وجود دارند که اخیرا وارد بازار لوازم برقی شده‌­اند و حروف آنها از A+++ شروع و تا D ادامه پیدا می­‌کند. در واقع معنای این رتبه بندی به این صورت است که در رتبه سبز رنگ A بر خلاف مصرف انرژی کمتری که صورت می‌گیرد، بازدهی بالاتری در اختیار مصرف کننده قرار داده می­‌شود. مصرف کنندگان با استفاده از این جدول به راحتی می‌­توانند لوازم برقی مختلف را با یکدیگر مقایسه کنند.

برای کاهش مصرف انرژی خانه بهتر است از تمام ظرفیت لوازم برقی خانگی استفاده شود. برای مثال استفاده از ماشین لباسشویی یا ماشین ظرفشویی باید به صورت کامل و با حجم زیاد ظرف یا لباس انجام شود و اگر مقدار ظرف یا لباس کثیف خانه کم است، بهتر است کمی صبر کنید و از این وسایل استفاده نکنید تا حجم شما پر شود.

برای آنکه در مصرف انرژی، صرفه جویی بیشتری انجام شود، بهتر است برای رفت و آمدهای خود از لوازم حمل و نقل عمومی استفاده کنیم یا با همکاران خود از یک خودرو برای ترددهایمان استفاده کنیم. ماشین‌­های تک سرنشین عامل مهمی در آلودگی هوای شهرها و هدر رفت انرژی هستند.

این مورد، گزین‌ه­ای است که برای کاهش مصرف انرژی خانه و کاهش مصرف انرژی شرکت، کاربردی است. اغلب در و پنجره‌هایی که این روزها در ساختمان سازی استفاده می­‌شوند، دارای استانداردهای مناسبی نیستند و گرما و سرما به راحتی از میان آنها جابجا می­‌شود.
استفاده از درزگیر در میان درزها و شیارهای درب‌ها و پنجره­ها کمک می‌­کند تا راه‌­های ورود و خروج هوا مسدود شده و به این صورت صرفه جویی در انرژی را به همراه داشته باشد.

بسیاری از ما با این ایده مخالف هستیم و تصورمان آن است که انرژی که از این راه به هدر می­‌رود بسیار جزئی است. اگر در حالت کلی بخواهیم در نظر بگیریم مجموع این هدر رفت انرژی رقم بالایی خواهد بود. در کنار این موضوع بسیاری از لوازم برقی که در منزل یا محل کار هستند، بدون استفاده بوده و در صورتی که به آنها نیاز نداریم بهتر است آنها را از پریز جدا کنیم.

زمانی که می­‌خواهید از اجاق گاز استفاده کنید باید میان بزرگی ظرف شما و اندازه شعله تناسب وجود داشته باشد، به این صورت که ظرف کوچک نباید بر روی شعله بزرگ گاز قرار بگیرد. این کار کمک می­‌کند تا از مصرف زیاد انرژی جلوگیری شده و در کنار آن کیفیت غذا نیز بهتر شود. استفاده از شعله­‌های بزرگ باعث گرم شدن بیش از حد محیط نیز می­‌شوند.

مایع شوینده لباس و پودر های لباسشویی به گونه ای طراحی شده اند که با آب سرد بهتر کار می کنند. فقط زمانی از آب گرم استفاده کنید که نیاز به ضدعفونی هست. با انجام این کار میزان زیادی از انرژی در طول سال ذخیره می شود هر شش ماه. فیلتر لباس شویی و نوار دور ماشین لباسشویی را بررسی کنید تا از اتلاف انرژی جلوگیری کنید.

هر چقدر که در یخچال فریزر در مدت زمان طولانی تری باز باشد، این وسیله باید انرژی بیشتری مصرف کند تا محیط داخل خودش را خنک نگه دارد. از اول تصمیم بگیرید که از یخچال یا فریزر چه می خواهید و در آن را باز کنید تا انرژی هدر نرود.

بهتر است که برای جلوگیری از هدر رفت انرژی، لباس های خود را در هوای آزاد پهن کنید و از هیچ وسیله گرمایشی برقی برای خشک کردن آن ها استفاده نکنید تا هم انرژی بیشتری ذخیره شود و هم لباس ها بهتر خشک شوند.

در زمستان و تابستان درجه حرارت خانه را روی 20 درجه تنظیم کنید. لازم نیست برای گرم کردن راهروها دمای وسایل گرمایشی را افزایش دهید زیرا راهروها همواره سردتر از فضاهای داخلی هستند. همچنین در اتاق هایی را که استفاده نمی کنید ببندید تا خانه زودتر گرم یا سرد شود.

بسیاری از اوقات لوازم الکترونیکی را روشن نگه میدارید و آنها را به برق میزنید تا هر زمان که خواستید از آنها استفاده کنید اما انجام این کار انرژی زیادی را هدر می دهد. مراقب تلویزیون، پرینتر و لوازم الکترونیکی این چنینی باشید و هر زمان که لازم نداشتید، آن ها را خاموش کنید. برخی لوازم حتی در حالت خاموش نیز کمی برق مصرف می کنند پس آنها را به یک چندراهی متصل کنید تا در زمانی که خاموش هستند، همه را با یک کلید از برق جدا کنید.

یکی از پایه ای ترین راهکارهای صرفه جویی در مصرف انرژی، این است که لامپ های اضافه را خاموش نگه دارید. 95 درصد انرژی آن ها از طریق گرما هدر می رود و 5 درصد به نور می رسد. پس هر زمان لازمشان نداشتید، سریعا آن ها را خاموش کنید. به همه یاد بدهید که پس از خروج از اتاق چراغ ها را پشت سر خود خاموش کنند.

گاهی اوقات مصرف انرژی در خانه ما بالا است و به دنبال آن هزینه­‌های برق نیز بسیار زیاد است. در این صورت شما باید برای عیب یابی لوازم برقی خود اقدام کنید. یکی از روش­‌های کاهش مصرف انرژی، بررسی عیوب لوازم برقی خانگی است.