روش از بین بردن رطوبت کمد دیواری
رطوبت کمد دیواری میتواند باعث ایجاد بوی ناخوشایندی در لباسها و لوازم درون کمد شود. همچنین گاهی میتواند علاوه بر بوی نم، باعث ایجاد کپک بر روی لوازم نیز بشود. رطوبتی که در کمدها دیده میشود علاوه بر لباس و لوازم میتواند به ساختمان نیز خسارات فراوانی وارد کند. پس این مشکل قبل از آنکه خسارت مالی فراوانی به شما وارد کند باید برطرف شود. جهت رفع این مشکل نیاز است در ابتدا دلیل ایجاد رطوبت را تشخیص داده و به رفع آن بپردازید. گاهی رطوبت حاصل از لولههای عبوری پشت دیوارها میباشد که برای بررسی این مورد نیاز است زیرساخت خانه را بررسی کنید. همچنین پس از پیدا کردن دلیل رطوبت لازم است تا دیوار و کمد بازسازی شود تا دیگر بوی نم احساس نشود.
گاهی اوقات نیز بوی نم کمد دیواری به علت وجود مشکلات فنی در عایقکاری سرویسهای بهداشتی و حمام میباشد. این مشکل بیشتر زمانی دیده میشود که کمد دیواری در مجاورت سرویسهای بهداشتی و یا حمام باشد. علت اصلی این مشکل نیز عایقکاری غیر اصولی سرویسهای بهداشتی و حمام میباشد. گاهی نیز این مشکل به دلیل خرابی در سیستم عایقکاری سرویسهای بهداشتی و حمام به وجود میآید. در برخی مواقع پیش میآید که دلیل وجود نم از سمت سرویسهای بهداشتی و حمام شکستگی کاشیهای بدنه باشد. شکستگی در کاشیهای بدنه و کف میتواند راهی برای نفوذ رطوبت به دیوارهای ساختمان و کمد باشد. گاهی نیز دلیل وجود رطوبت و نم در کمدهای دیواری به دلیل از سرویسهای بهداشتی واحدهای مجاور میتواند باشد. پس از یافتن دلیل نم و رطوبت باید اقدام به تعمیر و رفع آن نمود تا خسارات بیشتری به شما وارد نشود.
از گذشته تا به حال برای رفع رطوبت کمد دیواری از برنج استفاده میشد. برنج همچنین توانایی از بین بردن بوی بد رطوبت و کپک داخل کمد را نیز دارد. برای اینکار شما باید مقداری برنج را درون کیسهای بریزید و در گوشه کابینت یا کمد خود قرار دهید، البته میتوانید برنج را در بشقاب هم بریزد و برای این کار استفاده کنید. با اینکار به علاوه بوی بد کمد بوی لباسها نیز گرفته میشود.
زغال یکی از بهترین از بین برندههای نم و رطوبت است. برای مقابله با نم و رطوبت کمد دیواری مقداری زغال اکتیو را درون کیسهای قرار دهید و آن را درون کمد بگذارید. زغال فعال با قابلیت جذب آلودگیهای محیط میتواند نم و بوی حاصله از آن را از بین ببرد. عملکرد زغال با جریان داشتن هوا به خوبی انجام میشود، پس بهتر است درب کمد را به مقدار کمی باز بگذارید تا هوا گردش داشته باشد.
شاید زیاد شنیده باشید که جوش شیرین را نباید در غذا استفاده کرد، اما برای از بین بردن بوی نم کمد یا کابینت میتوانید از آن استفاده کنید. برای استفاده از جوش شیرین به منظور از بین بردن بوی نم باید آن را درون کیسه کوچکی بریزید یا درون بشقاب ریخته و در کمد قرار دهید.
برای از بین بردن نم و رطوبت کمد دیواری میتوانید از مقداری دانه قهوه به صورت تازه استفاده کنید. دانههای قهوه قدرت بالایی در جذب و از بین بردن نم دارند. برای این کار باید دانههای قهوه را در کیسه یا به صورت آزاد در کمد قرار دهید تا شر نم و رطوبت موجود در کمد خلاص شوید. با این کار شما هم رطوبت را از بین میبرید هم بوی بد آن از بین میرود.
کمد دیواری های بزرگ و جادار برای نگهداری از رختخواب، مناسب هستند. معمولا رختخواب ها تا شده داخل این کمدها قرار می گیرد و شاید سال تا سال به آن توجه نکنید. اما موقع خانه تکانی یا اسباب کشی و نظافت ماهانه منزل متوجه می شودی که قسمتی از رختخواب ها کپک زده است. علت کپک زدگی کمد دیواری، نم و رطوبت است. این نم می تواند خسارت زیادی به رختخواب ها وارد کند و کلی خرج اضافی روی دست تان بگذارد اما این تازه اول کار است.
قبل از هر اقدامی باید علت نم را پیدا کرد. مشکل نم و کپک کمد دیواری هم در ساختمان های نوساز و هم بافت قدیمی دیده می شود. البته علت کپک زدن کمد دیواری در این موارد یکسان نیست.در ساختمان های نوساز این مشکل به علت خشک نشدن گچ و ملات ساختمانی است. در واقع هنوز گچ دیوار خشک نشده و به سرعت ساکنین نقل مکان کرده اند. این یک مشکل جدی نیست و با گذشت زمان، نم و رطوبت هم از بین می رود.
وقتی دیوار کمد دیواری در مجاور حمام یا توالت باشد، این مشکل دیده می شود. عدم عایق کاری صحیح لوله ها یا وجود آسیب و خرابی در عایق بندی علت اصلی نم داخل کمد دیواری است. حتی شکستگی کاشی دیوار حمام هم می تواند وحلی برای ورود رطوبت به داخل کمد دیواری باشد. گاهی ایراد در عایق بندی لوله یا سیستم های مشاع وجود دارد که باید سریعا نسبت به رفع رطوبت کمد دیواری اقدام کرد.