امتیاز بدهید

حتما ظرفیت ماشین لباسشویی تان را در نظر بگیرید و آبکش یا درام ماشین لباسشویی را بیش از حد پر نکنید. مثلا ظرفیت برخی از دستگاه ها ۵ کیلو، یا ۷ کیلو یا ۱۲ کیلو و… می باشد. پر کردن زیاد دیگ، کارایی و عملکرد دستگاه را پایین می آورد و باعث آسیب رساندن به دستگاه و لباس های شما می شود. زیاد بودن بار ماشین لباسشویی، باعث می شود تا آب و مواد شوینده به درستی به گردش در نیایند و لباس ها به درستی به اطراف حرکت نکنند و در نتیجه لباس ها خوب شسته نمی شوند و خیس شدن لباس های زیاد نیز وزن زیادی را به دیگ تحمیل می کند. بنابراین هیچ وقت نباید بیش از ظرفیت دستگاه، لباس در داخل دستگاه برای شستشو قرار دهید.

همچنین توجه داشته باشید که لباس ها با خیس شدن بسیار سنگین تر می شوند و وزن آن ها بسیار زیاد تر می شود، سنگین شدن بیش از حد دیگ، توازن دستگاه را به هم می زند و چرخش آبکش را سخت می کند و فشار زیادی را به موتور وارد می کند، همچنین در ماشین لباسشویی های تسمه ای، موجب پاره شدن تسمه می شود، و به طور کلی می تواند آسیب زیادی به دستگاه برساند و موجب خرابی ماشین لباسشویی شما شود. زیرا اضافه بار در ماشین لباسشویی به دلایل فرسودگی بیشتر قطعات مکانیکی، می تواند عمر دستگاه شما را کم کند.

همچنین وقتی دستگاه بیش از حد پر باشد، بهینه کار نمی کند. در نتیجه به این نکته بسیار توجه داشته باشید. بهتر است تا از دو سوم ظرفیت دیگ استفاده کنید. یعنی به اندازه یک کف دست از بالای دیگ، فضا وجود داشته باشد. اگر لباس ها زیاد هستند، بهتر است تا دو سری دستگاه را روشن کنید، تا این که در یک سری فشار زیادی به دستگاه وارد کنید.

یک سری لباس ها را نباید تحت هیچ شرایطی داخل دستگاه بشویید. به عنوان مثال لباس هایی که دارای دکمه، زیپ یا تزئینات فلزی هستند را، نباید داخل دستگاه قرار دهید. همچنین نباید لباس زیر را داخل دستگاه قرار دهید. زیرا چنین لباس هایی به آبکش یا درام ماشین لباسشویی ( محل قرار گیری لباس ها ) آسیب می رسانند و می توانند باعث خراشیده شدن درب شیشه ای جلوی دستگاه شوند.

علاوه بر این، می توانند باعث خرابی یا انسداد پمپ تخلیه نیز شوند. اگر مجبور هستید که لباس های زیر یا لباس های دکمه دار را توسط ماشین لباسشویی بشویید، باید آن ها را در یک کیسه ی توری شکل که مخصوص همین کار می باشد، قرار دهید.

فیلتر دستگاه شما باید به صورت ماهانه تمیز شود. همچنین باید به طور منظم فیلتر را بررسی کنید تا از مسدود نبودن آن اطمینان حاصل کنید. زیرا اگر برای مدت زیادی آن را به حال خود رها کنید، از وضعیت آن بی خبر خواهید بود و در صورت کثیف بودن یا مسدود بودن، وضعیت به مرور، بدتر خواهد شد. برای تمیز کردن فیلتر می توانید از دفترچه راهنمای دستگاهتان کمک بگیرید. و یا از یک تکنسین کمک بگیرید.

یکی از نکات بسیا مهمی که جهت افزایش طول عمر ماشین لباسشویی باید به آن توجه داشته باشید، تراز بودن دستگاه شما می باشد. تراز نبودن ماشین لباسشویی، علاوه بر این که هنگام کارکرد دستگاه، باعث ایجاد سر و صدا می شود، بلکه بر روی کارایی و عملکرد دستگاه نیز تاثیر می گذارد. همچنین تراز نبودن دستگاه موجب حرکت زیاد، دستگاه نیز می شود و حرکت های شدید در طولانی مدت می تواند باعث آسیب رساندن به دستگاه، کمک فنر ها و خرابی دیگ شود.

اگر هر هفته از ماشین لباسشویی استفاده می کنید، یعنی هرهفته آلودگی و کثیفی های زیادی را وارد دستگاهتان کرده اید. کثیفی ها می توانند باعث ایجاد بوی بد و یا کپک شوند. یکی از راه های افزایش عمر مفید ماشین لباسشویی، تمیز کردن منظم و به موقع دستگاه می باشد. تمیز کردن دستگاه، به این معناست که قسمت های مختلف از قبیل لاستیک دور درب، جا پودری و… را هر دو ماه یک بار تمیز کنید. همچنین لازم است تا مواقعی دستگاه را بدون قرار دادن لباس و با بالاترین درجه ی دمای آب روشن کنید تا فضای داخل دیگ دستگاه به خوبی شسته و ضد عفونی شود.

همچنین برای ضد عفونی کردن فضای داخل دیگ، می توانید از دو لیوان سرکه سفید نیز استفاده کنید. این کار علاوه بر این که باعث می شود تا دستگاه شما همیشه سالم بماند، بلکه از ایجاد بوی بد درون دستگاه و از بد بود شدن لباس ها بعد از شستشو نیز جلوگیری می کند. همچنین با استفاده از یک اسفنج نرم، فضای لاستیک دور درب را نیز تمیز کنید. جاپودری نیز باید به طور منظم تمیز شود. سرویس ماشین لباسشویی، در مناطقی که دارای آب سخت هستند، دارای اهمیت دو چندان می باشد.

بعد از شستشوی لباس ها، سریعا لباس های خیس را از دستگاه خارج کنید، این کار علاوه بر جلوگیری از چروک شدن لباس ها، از رشد باکتری و کپک در دستگاه نیز جلوگیری می کند. زیرا فضای تاریک و مرطوب، ایده آل ترین مکان برای رشد کپک و قارچ می باشد. همچنین بعد از برداشتن لباس ها، درب دستگاه را باز بگذارید تا رطوبت موجود در دستگاه خارج شود و فضای داخل آبکش و لاستیک دور درب کاملا خشک شوند.

حتما پیش از قرار دادن لباس ها در دستگاه، مطمئن شوید که چیزی در جیب لباس ها یا لابه لای لباس ها وجود نداشته باشد. به عنوان مثال خیلی اوقات ممکن است که در جیب لباس ها دستمال کاغذی، سکه، اسکناس و… وجود داشته باشد. و هنگام شستشو این اجسام از جیب لباس ها خارج شوند و باعث آسیب رساندن به اجزای مختلف ماشین لباسشویی شوند.

چنین اجسامی علاوه بر آسیب رساندن به سطح آبکش ( درام )، می توانند در پمپ تخلیه گیر کنند و باعث خرابی پروانه تخلیه شوند و مشکلاتی را برای تخلیه به وجود آورند. همچنین در برخی موارد این صدمات ممکن است که خیلی زیاد تر شوند و باعث از کار افتادن کلی دستگاه شما شوند.

پرز لباس ها در یک محفظه ی توری شکل جمع می شوند، که به آن فیلتر پرز گیر گقته می شود. این فیلتر باعث می شود تا پرز لباس ها وارد پمپ تخلیه و لوله تخلیه نشود و در نتیجه منجربه انسداد نگردد. همچنین این کار، باعث می شود تا لباس ها به خوبی شسته شوند، زیرا تمیز کردن پرزگیر، باعث تمیزی دستگاه و شستشوی بهتر لباس ها می شود.

یکی از مواردی که روی طول عمر و عملکرد دستگاه تاثیر بسزایی دارد، استفاده از مواد شوینده مناسب می باشد. حالا این مواد شوینده می تواند به صورت پودر، یا مایع لباسشویی باشد. اما نکته ای که باید به آن توجه کنید، این است که مواد شوینده باید حتما دارای کیفیت مرغوبی باشند و اصلا از شوینده بی کیفیت و ارزان قیمت استفاده نکنید. بنابراین بهتر است تا از پودر یا مایع شوینده با کیفیت و مناسب با نوع لباس هایتان استفاده کنید. و توجه داشته باشید که هیچ وقت پودر های مناسب با شستشو دست، را داخل جا پودری دستگاه نریزید.

گاهی پیش می آید که شما تنها چند لباس کثیف دارید، مثلا به یک مسافرت رفته اید و چند تا از لباس هایتان کثیف شده و… و تمایل دارید تا همان ها را بشویید. اما توجه داشته باشید که این کار علاوه بر کاهش عمر دستگاه شما، باعث اصراف آب و انرژی ( برق ) می شود. در نتیجه به شما پیشنهاد می دهید تا کمی صبر کنید تا لباس ها به یک حد قابل قبولی برسند و سپس ماشین لباسشویی را روشن کنید.

یکی از مواردی که باید به طور منظم آن را بررسی کنید، وضعیت شلنگ تخلیه می باشد. شلنگ تخلیه آب کثیف را از داخل دستگاه به فاضلاب منتقل می کند. شلنگ تخلیه می تواند به واسطه گیر کردن اجسامی مثل سکه، دکمه لباس، زیپ لباس و… مسدود شود، در نتیجه امکان خروج آب کثیف به بیرون دستگاه مقدور نمی باشد. بنابراین لازم است تا شلنگ تخلیه را به طور منظم بررسی کنید.

حتما از محافظ برق برای ماشین لباسشویی استفاده کنید، زیرا اتصال مستقیم برق به هر وسیله ی الکتریکی، می تواند باعث خرابی آن دستگاه شود. علت این امر نیز، نوسانات برق می باشد و از آنجایی که نوسانات برق باعث آسیب رساندن و نیم سوز شدن یا سوختن بسیاری از قطعات الکترونیکی از جمله برد، شیر برقی، المنت، موتور و… می شود، در نتیجه اتصال مستقیم برق به دستگاه، عمر دستگاه را کم می کند. به همین منظور توصیه می کنیم تا دستگاه به صورت غیر مستقیم به برق وصل شود و این کار با استفاده از محافظ برق امکان پذیر می باشد.

بهتره که هنگام خرید توجه کنید که یک محصول با کیفیت بخرید، زیرا یک دستگاه با کیفیت عمر طولانی تری دارد. اما اگر شما یک ماشین لباسشویی بی کیفیت را خریداری کنید، هرچه قدر هم حواستان به دستگاه باشد و تمام نکات را هم رعایت کنید، اما چون دستگاه شما بی کیفیت است زود خراب می شود و طول عمر کوتاهی خواهد داشت.

اگر مراقب ماشین لباسشویی خود باشید و به نکاتی که در این مقاله گفته شد، عمل کنید، و سرویس به موقع دستگاه را فراموش نکنید، می توانید طول عمر ماشین لباسشویی خود را افزایش دهید. به طور خلاصه، اگر با لوازم خود خوب رفتار کنید، عمر آن ها نیز بیشتر خواهد شد. هر یک از این اشتباهاتی که گفته شد، می تواند از عمر دستگاه شما بکاهد. اما به طور کلی باید بگوییم که عمر یک ماشین لباسشویی به میزان ( مدت زمان ) کارکرد آن نیز بستگی دارد. و نمی توان انتظار داشت که یک ماشین لباسشویی با عمر بالای ۲۰ سال به خوبی کار کند.