امتیاز بدهید

پرده یکی از اجزای اصلی دکوراسیون داخلی است که زیبایی خاصی به فضای منزل می‌بخشد. پرده‌ها در انواع مختلف برای فضاهای متفاوت نظیر پذیرایی، نشیمن و اتاق خواب استفاده می‌شوند تا علاوه بر تنظیم نور و دیده نشدن فضای داخل، خانه را دلنشین‌تر کنند. اما طبیعی است که پس از گذشت مدتی پرده‌ها کثیف می‌شوند. برای شستشوی پرده در منزل باید نکاتی را در نظر گرفت تا آسیبی به پارچه آن نرسد و بافت و فرم پرده حفظ شود.

پیش از شستشوی پرده باید ببینید پارچه پرده از چه جنسی است. چون هر پارچه به روش متفاوت شستشو نیاز دارد. در بیشتر موارد پرده های خانه از جنس لینن، ابریشم، نخ یا پارچه های مصنوعی هستند. دانستن جنس پرده نه تنها روش شستشو را معرفی می کند، بلکه نشان می دهد در چه دمایی پارچه را بشوییم.

شستشوی منظم پرده‌ها در فواصل زمانی کم کمک می‌کند تا رنگ پرده کدر نشود و کیفیت پرده حفظ شود. به ویژه در شهرهای بزرگ با هوای آلوده، پرده‌ها زودتر کثیف می‌شوند و اگر به موقع شسته نشوند، پارچه پرده کدر می‌شود. از سوی دیگر برای افرادی که به گرد و غبار آلرژی دارند؛ شستشوی پرده‌ها اهمیت زیادی دارد تا از بروز حساسیت در آنها جلوگیری کند.

اولین قدم برای شستن پرده، جدا کردن آن از چوب پرده می باشد. پرده ها بسیار لطیف تر و به تبع آن آسیب پذیرتر از سایر منسوجات پارچه ای هستند؛ به همین علت دقت در انجام این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. همچنین توجه داشته باشید که حتما تمام گیره ها و قلاب ها را از پرده جدا کرده باشید تا در حین شست و شو به بافت آن آسیبی وارد نکند.

بهترین دمای آب برای شستن پرده، آب سرد می باشد؛ مگر این که در برچسب متصل به آن خلاف این نکته نوشته و دستورالعمل خاصی ارائه شده باشد. در غیر این صورت، مقدار معینی از پودر لباسشویی سپید در محفظه شوینده ماشین لباسشویی خود ریخته و دستگاه را با دور آرام روشن کنید. توجه داشته باشید که حداقل نیمی از ظرفیت ماشین لباسشویی باید خالی بماند تا پرده ها به طور کامل تمیز شوند.

فراموش نکنید که خشک کردن پرده ها باعث افزایش طول عمر مفید آن ها شده و از پوسیده شدن بافت آن ها جلوگیری می نماید. در صورتی که در کارت پرده منزل شما به نکته خاصی در این باره اشاره نشده باشد، توصیه می شود حتما پس از شست و شو آن ها را با حرارت کم در خشک کن قرار دهید. این کار قطرات اضافی آب را از پرده جدا می کند. پس از خشک کردن پرده ها، آن ها را تکان داده و آویزان کنید تا کاملا خشک شده و ظاهری صاف و مرتب داشته باشند.

برای شست‌وشوی پرده‌های توری، ابتدا آنها را با آب سرد بشویید تا گرد و غبار و دوده‌ها از پرده خارج شود. سپس مجددا پرده‌ها را با پودر لباس‌شویی بشویید. انتخاب درست مواد شوینده مناسب برای شستشوی پرده علاوه بر تمیزی باعث بیشتر شدن عمر پرده خواهد شد.
برای سفید شدن پرده‌های توری از سفیدکننده استفاده نکنید؛ بلکه مقداری جوش شیرین به میزان پودر شستشو اضافه کنید. برای تمیز شدن پرده، بهتر است پس از آنکه گرد و غبار آن را با آب سرد شستید؛ پرده را چند ساعت با پودر لباس‌شویی خیس کنید و سپس بشویید. با این کار تمام آلودگی‌ها و لکه‌های روی پرده از بین خواهد رفت.

پرده‌های پارچه‌ای انواع مختلفی دارند. پرده‌های سنگین، مدل‌دار، نفیس و دارای پارچه‌های خاصی نظیر مخمل و ابریشم را نمی‌توان در منزل شست. بهتر است این پرده‌ها را به خدمات پرده‌شویی بسپارید تا از تغییر رنگ و از بین رفتن کیفیت آن جلوگیری شود.
اما پرده‌های پارچه‌ای معمولی را می‌توان با ماشین لباس‌شویی و شوینده‌های مناسب شست. بهتر است از آب سرد برای شستشو استفاده کنید تا اگر جنس پارچه به‌گونه‌ای است که آبرفت داشت، پرده کوتاه نشود. دور ماشین لباس‌شویی را با سرعت آهسته انتخاب کنید تا به پارچه پرده آسیبی نرسد. پس از شستشو، فورا آن را از دستگاه خارج کرده و آویزان کنید تا چروک نشود.

اگر پارچه پرده ظریف و حساس است بهتر است آن را با دست بشویید. در یک تشت بزرگ آب مقداری پودر صابون بریزید و پرده را در آن خیس کنید. سپس به آرامی آن را با دست بشویید و آبکشی کنید. پرده‌های زبرا، لوردراپه و پلیسه‌ای را هم نمی‌توان با لباس‌شویی شست و باید با دست شسته شوند.
حتی اگر به نظر میرسد که پرده شما مناسب شستشو با دست یا ماشین لباسشویی است، همیشه سعی کنید پارچه را تست کنید تا از ثبات رنگ پرده مطمئن شوید. یک گوشه مخفی از پرده را انتخاب کرده و آن را در یک کاسه کوچک آب گرم و مواد شوینده قرار دهید و ثابت ماندن رنگ پارچه را بررسی کنید.

فواصل زمانی شستشوی پرده بستگی به آلودگی محیط دارد. در شهرهای آلوده به دود باید مرتب و به فاصله زمانی کم پرده را شست. چرا که اگر فواصل زمانی شستشو زیاد شود حتی پس از شستشو نیز پرده کدر میشود. بنابراین نباید گذاشت که پرده زیاد کثیف شده و بعد آن را شست. برای شستشوی پرده باید جنس و رنگ آن را در نظر گرفت.

برای تمیز کردن این پرده ها باید از اسفنج مرطوب شده با آب و محلول شست و شو استفاده کنید. به این صورت که اسفنج را به همه قسمت های پرده بکشید تا کاملا تمیز شود. استفاده از این شیوه شما را از سپردن پرده به خشکشویی و پرداخت هزینه اضافه بی نیاز می کند. چوب پرده ها نیز جایگاه خوبی برای اجتماع میکروب ها به شمار می روند.

استفاده از اسپری تمیز کننده برای این پرده ها راهکار مفیدی به حساب می آید از صابون و دیگر مواد شوینده نیز می توانید استفاده کنید. همه قسمت های پرده را با استفاده از مواد شوینده اسپری کنید. سپس با یک دستمال تمیز سطح پرده را کاملا پاک کنید. بعد از چند دقیقه دوباره همین عمل را انجام دهید تا هیچ لکه ای روی پرده نماند. با اسکاچ ها و پرس های زبر، این پرده ها را تمیز نکنید زیرا خش دار می شوند و نمای ظاهری آنها از بین می رود و زیبایی خود را از دست می دهند. اگر در قسمت هایی لکه های سمج وجود دارد که به راحتی پاک نمی شوند، می توانید در آن قسمت ها مقداری کرم اصلاح بکشید و بعد با یک برس نرم آن را تمیز کنید.

پس از اتمام شستشو، پرده را بیرون آویزان کنید تا خشک شود. بهتر است در ارتفاع آویزان شود. اگر می خواهید پرده را اتو کنید، حتما دمای پایین را انتخاب کنید. البته برخی از ماشین لباسشویی های جدید تنظیمات مخصوص پارچه ابریشم دارند.