درمان کم خونی و ریزش مو
نشانه های کم خونی و علت کم خونی بسته به شدت آنمی، سرعت پیشرفت آن، سن و وضعیت سلامتی فعلی شما متفاوت است. در بعضی موارد، افراد هیچ مورد از علامت فقر آهن را تجربه نمیکنند.
سرگیجه، سردرد، بی اشتهایی، سردی انگشتان دست و پا، تنگی نفس، احساس افسردگی، نداشتن تمرکز، علاقه به خوردن خاک و مواد غیر خوردنی، یبوست ، خستگی و بی حالی مستمر، رنگ پریدگی صورت است. اگر این علایم را در خود می بینید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و از او بخواهید که آزمایش خون، برایتان بنویسد. به هیچ عنوان به سراغ درمان های خودسرانه نروید.
کم خونی یک بیماری بسیار شایع و به معنی تعداد کم گلبول های قرمز و یا میزان پایین هموگلوبین می باشد، از آنجایی که هموگلوبین مسئول حمل اکسیژن از ریه ها به تمام سلول های بدن است وقتی کسی دچار کم خونی می شود علائمی مانند کمبود انرژی و خستگی زودرس نمایان می گردد و در کم خونی های حاد علایم شدیدتری مانند رنگ پریدگی، سرگیجه، غش، افزایش عفونت در بدن و غیره نیز پدید می آیند.
کم خونی فقر ویتامین B12 : این نوع کم خونی در افراد مسن و گیاه خواران شایع است. معمولاً افراد با افزایش سن با کاهش جذب ویتامین B12 از طریق دستگاه گوارش مواجه می شوند. این یک مشکل بسیار جدی در افراد مسن بخصوص بالای 60 سال می باشد.
ویتامین B12 فقط در منابع حیوانی مانند تخم مرغ و گوشت یافت می شود و افراد گیاه خوار نیز در معرض این نوع کم خونی می باشند. عوارض این نوع کم خونی بسیار شدید و گاهی کشنده است از جمله تخریب رشته های اعصاب، گیجی، از دست دادن حافظه، جنون و حتی مرگ را می توان نام برد البته با تشخیص به موقع پزشک و با تزریق این ویتامین به راحتی قابل درمان است.
این یک حالت بسیار شایع دیگر از کم خونی و به خاطر خون ریزی داخلی و بیشتر هم از ناحیه معده است و معمولاً در افراد مسن که برای دردهای خود از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند آسپرین، ایروفن، ژلوفن و غیره استفاده می کنند دیده می شود. این داروها باعث تخریب جداره معده شده که موجب خونریزی داخلی می شود و در برخی از موارد حتی باعث مرگ می گردد. این نوع کم خونی معمولاً با قطع داروها ذکر شده از بین می رود. توصیه می کنیم هیچ گاه برای دراز مدت از آسپرین و سایر داروهای ذکر شده استفاده ننمایید.
بررسی ها نشان می دهد پروتئین سویا مو را تقویت می کند و رشد آن را افزایش می دهد. سایر منابع غنی از پروتئین شامل تخم مرغ، پنیر کم چرب، شیر، ماست، ماهی، حبوبات و مخمر است .
غذاهای غنی از آهن مثل جگر و گوشت گوسفند، غلات سبوس دار ، سبزیجات سبز برگی شکل مثل اسفناج، خرما و کشمش را زیاد مصرف کنید.
البته در دوران بارداری نباید بیش از یک بار در هفته جگر مصرف کرد، زیرا جگر یکی از منابع غنی ویتامین A است که با مصرف بیش از حد آن در دوران بارداری، مادر دچار هایپرویتامینوز A (مسمومیت با ویتامین A) می شود و این مسمومیت باعث ایجاد اختلالات صورت، استخوان و مغز در نوزاد می گردد.
برخی از عفونت ها در بدن باعث ایجاد کم خونی می شوند. طی یک مکانیزم جالب بدن از ورود آهن به جریان خون جلوگیری می کند چون آهن باعث رشد برخی از باکتری ها در بدن می شود. زمانی که عفونت از بدن شخص دفع شود این نوع کم خونی نیز از بین می رود.
سرطان باعث توسعه شبکات رگ های خونی در بدن انسان شده که این شبکات گاهی دچار پارگی و خونریزی می شوند و سبب از دست رفتن خون و بروز کم خونی می گردند.
قرار گرفتن در معرض آفت کش ها و سایر مواد شیمیایی سبب بروز کم خونی می شود. این سموم معمولاً مغز استخوان که محل تولید گلبول های قرمز می باشد را تحت تأثیر قرار داده و باعث افزایش خطر ابتلا به انواع بیماری های خونی می شوند.