امتیاز بدهید

پرتقال یکی از میوه‌ها و مرکبات قدیمی و پرمصرف است که انسان از آن استفاده کرده است و با وجود مواد و ریز مغذی های بسیار مفید موجود در خود خواص زیادی بخصوص در تصفیه خون و بهبود و پیشگیری از بیماری‌های بسیاری را دارد. پرتقال اولیه کوچک، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت‌تر و شیرین‌تر شده است. پرتقال سرشار از ویتامین های B,C دارای آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و مس است.
ویتامین C که از عوامل مهم مهارکننده سرطان است و پرتقال منبع اصلی این ویتامین محسوب می‌شود. در غفاری دایت می‌خواهیم خواص بی‌نظیر پرتقال را به شما معرفی کنیم. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا بدانید برای استفاده از خواص پرتقال برای ریه و پاکسازی آن چه باید کرد.
برخی کارشناسان بر این باور هستند که پوست پرتقال مملو از فلاونوئید و دیگر مواد شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکال‌) مفید است که فواید زیادی برای سلامتی انسان دارند. جالب است بدانید گوشت میوه پرتقال حدود ۷۱ میلی‌گرم ویتامین C دارد و این در حالیست که پوست آن حاوی ۱۳۶ میلی‌گرم از این ویتامین است.
پوست پرتقال مملو از مس، کلسیم، منیزیوم، فولات، ویتامین A ، ویتامین‌های خانواده B و فیبر خوراکی است.
تمامی این مواد معدنی و ویتامین‌ها برای تقویت و بهبود سلامتی بدن انسان بسیار مناسب و بعضا ضروری هستند. حالا تصور کنید همه آنها یک جا در پوست یک میوه زمستانی جمع شده و می‌توان از خواصشان بهره گرفت.

پوست پرتقال سبب بهبود سلامت ریه‌ها می‌شود
به لطف وجود ویتامین C زیاد، پوست پرتقال از گرفتگی و تراکم در ریه‌ها پیشگیری کرده و به پاکسازی این عضو مهم بدن می‌پردازد. ویتامین ث همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود با دفع کردن آلودگی‌ها از عفونت ریه‌ها پیشگیری می‌کند.
پوست پرتقال همچنین با پاکسازی ریه‌ها هرگونه خلطی را از بین می‌برد و با تقویت سیستم ایمنی بدن می‌تواند نشانه‌های سرماخوردگی و آنفولانزا را از بین ببرد.

پوست پرتقال به درمان دیابت کمک می‌کند
پوست پرتقال حاوی مقادیر زیادی پکتین است، فیبری که برای تنظیم میزان قند خون شهرت دارد. این ماده در تضمین سلامت افراد مبتلا به دیابت نقش مهمی ایفا می‌کند. مطالعات علمی ثابت کرده‌اند که درمان دیابت با عصاره پوست پرتقال تا حد زیادی در از بین بردن «نفروپاتی دیابتی» موثر است. همچنین پوست پرتقال پروتئینی به نام RLIP76 که در بالا هم اشاره کردیم را دفع می‌کند و بدین طریق می‌تواند از شکل‌گیری دیابت پیشگیری کند.
همچنین باید گفت شاخص گلوکز این میوه ۵ است – به این معنی که پوست پرتقال افزایش اندکی در قند خون فرد ایجاد می‌کند.

پوست پرتقال از سرطان پیشگیری می‌کند
بر اساس مطالعات علمی صورت گرفته، فلاونوئید (زردینه / رنگیزه) مانع از ورود و رشد پروتئینی موسوم به RLIP76 می‌شود که نقش بسیار مهمی در شکل‌گیری سرطان دارد. پوست این میوه همچنین حاوی مواد دیگری به نام لیمونین است که خطر پدیدار شدن سرطان را از بین می‌برد.
همچنین در دیگر یافته‌های علمی هم ثابت شده که پوست مرکبات به طور کلی برای پیشگیری از فعالیت سلول‌های سرطانی نقش موثر و مفیدی دارند.

پوست پرتقال سبب تقویت عملکرد قلب می‌شود
پوست پرتقال حاوی فلاونوئیدی موسوم به هسپریدین است که به کاهش میزان کلسترول خون و فشار خون کمک می‌کند. این پوست همچنین خاصیت ضد التهابی دارد. یعنی اگر بیماری‌های قلبی در اثر التهاب به وجود آمده باشند از پوست پرتقال برای درمان آنها می‌توان استفاده کرد.
از دیگر مواد موجود در پوست این میوه باید به فلاون (ماده شیمیایی بی‌‎رنگ و متبلور) پلیمتوکسیلات اشاره کرد که سبب کاهش میزان کلسترول خون می‌شود. این ماده بسیار بهتر از داروهایی عمل می‌کند که توسط پزشکان تجویز می‌شود.

پوست پرتقال برای کبد
با توجه به وجود مواد عالی و مغذی موجود در پرتقال این میوه به دلیل داشتن ویتامین A و همچنین وجود ماده‌ای به نام کاروتنوئید باعث رفع اختلالات کبدی شده و برای سلامت کبد بسیار مفید است. خواص پرتقال برای کبد می‌توان به خواص آنتی‌اکسیدانی آن اشاره کرد که سبب افزایش سلامت کبد می‌گردد.

خواص پوست پرتقال در کاهش وزن
در بخش داخلی پرتقال لایه‌ای وجود دارد که خواص بسیاری داشته و می‌توان به راحتی از آن استفاده کرد. یکی از این خواص را پیش‌تر گفتیم که همان خواص پرتقال برای ریه است. مهم‌ترین خواص پوست پرتقال در چربی سوزی است. موادی که در این بخش قرار دارند، به بدن در چربی سوزی و کاهش وزن کمک می‌کنند.
به همین دلیل بسیاری از آشپزهایی که از طب سنتی نیز آگاهی دارند، از خلال پوست پرتقال در غذاهای خود استفاده می‌کنند تا نه‌تنها بوی بد گوشت و غذا گرفته شود؛ بلکه به غذا، خاصیت چربی سوزی بدهد و به کاهش وزن کمک نماید. بنابراین بدون کندن این بخش از پوست پرتقال، آن را به‌صورت خلالی برش دهید و سپس اجازه دهید خشک شود. سپس از آن به‌صورت خلال یا پودر، در غذای خود استفاده نمایید.