امتیاز بدهید

از آنجا که کافئین قهوه علائم استرس، دلهره، تنش و اضطراب را تشدید می کند، مصرف بیش از دو فنجان آن در روز توصیه نمی شود. نتایج برخی تحقیقات نشان داده است کافئین قهوه در زنان باردار موجب رشد ناقص جنین، سقط یا زایمان زودرس می شود و می تواند از طریق شیر مادر به شیرخوار منتقل شود و نوشیدن بیش از یک فنجان آن موجب بروز بی خوابی، تحریک پذیری، امتناع از شیرخوردن و عصبی شدن شیرخوار شود و چون کبد نوزاد به اندازه کافی رشد نیافته و آنزیم های خاص را ندارد، کافئین مدت زیادتری برای تجزیه شدن در بدن نوزاد می ماند و عوارض بیشتری را به جا می گذارد.

قهوه به دلیل کافئین، اثر داروهای ضد درد را افزایش می دهد و انواعی که عبارت بدون کافئین روی بسته بندی آن قید شده می تواند حاوی اندکی کافئین باشد. بر اساس تحقیقات، کافئین موجود در یک فنجان قهوه بدون کافئین، پنج تا ده برابر کمتر از قهوه معمولی است.

کافئین باعث می شود که مقدار قابل ملاحظه ای از سدیم و پتاسیم بدن از طریق کلیه ها دفع شود، همچنین مقدار مصرف قند را نیز کاهش می دهد که نتیجه آن ، افزایش قند خون خواهد بود. از این رو به کسانی که مبتلا به بیماری قند ( دیابت) هستند توصیه می شود از مصرف مواد کافئین دار، اجتناب ورزند. کافئین ، جذب آهن را در روده ها کم می کند و لذا با توجه به نیاز ضروری بدن به آهن، که کار خون سازی را بر عهده دارد، توصیه می شود که از مصرف کافئین همراه با غذا و تا یک ساعت پس از آن، به طور جدی پرهیز شود.

توجه کنیم قهوه و نسکافه خواص نسبتا مشابه ای دارند و باعث بهبود خستگی و رفع افسردگی ،افزایش سوخت وساز بدن و متابلیزم بدن می شود و بنابراین در افرادی که دچار اضافه وزن هستند می تواند مفید باشد وهمچنین جلوگیری از خوای آلودگی می کند و یک دم کرده ای است که فصل امتحانات دانش آموزان ودانشجویان خیلی ازآن استفاده می کنند اما توجه کنیم میزان عوارض جانبی آن که شامل افزایش تعداد ضربان قلب بدن ،تپش قلب ،بیقراری ،تعریق زیاد و اضطراب است .

در طولانی مدت می تواند اثرات بسیار بدی بر روی افراد بگذارد و درکسانی که دارای بیماریهای گوارشی هستند باعث افزایش ترشح اسید معده می شود و توصیه می شود کسانی که دارای بیماری ریفلاکس یا برگشت اسید معده هستند از مصرف آن خودداری کنند چون باعث ایجاد حرکات نا منظم در ماهیچه های قلب می شود بنابراین کسانی که دارای ناراحتی قلبی هستند حتما از مصرف آن خودداری کنند.

نسکافه در واقع بعد از انجام عملیات فرآوری شده بر روی قهوه در معرض استفاده همگان قرارمی گیرد و به همین دلیل شباهت بسیاری از نظر خواص و مضرات در این دو نوشیدنی یافت می شود. نسکافه فواید بسیاری برای تمام گروه های سنی دارد اما اگر در مصرف آن اعتدال رعایت نشود مضراتی هم دارد که برایتان خواهیم گفت

فواید نسکافه در کاهش وزن نیز تاثیر گذار است. این ماده غذایی حاوی منیزیم و پتاسیم است که به انسولین استفاده بدن، تنظیم سطح قند خون و کاهش میل به شیرینی جات و تنقلات کمک فراوانی می کند و این باعث کاهش وزن می شود. همچنین کافئین موجود در نسکافه، خاصیت شکستن سلول های چربی بدن را دارد و برای سوزاندن چربی های اضافه بدن مفید است.

کافئین موجود در نسکافه به پوست مزایای خوبی از جمله کاهش قرمزی و التهاب را می بخشد. همچنین با اضافه کردن کافئین به یک کرم ضد التهابی اثر آن را در مراقبت از پوست افزایش می دهد. علاوه بر این نسکافه خاصیت روشن کردن پوست را نیز دارد و با استفاده از ماسک های نسکافه مناسب با هر پوستی، می توانید شادابی و نشاط همراه با روشنی و درخشانی را به پوست خود هدیه دهید.

نسکافه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. مطالعات نشان داده اند که مصرف نسکافه، خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان ۲۰ درصد کمتر می کند و سرطان آندومتر در زنان را ۲۵ درصد کاهش می دهد. این افراد در طول روز ۴ فنجان نسکافه می نوشند. همچنین کافئین می تواند به جلوگیری از توسعه سرطان سلول بازال (رایجترین نوع سرطان پوست) کمک فراوانی کند.

نسکافه باعث خوب شدن خلق و خوی و به مبارزه با افسرگی می پردازد به همین دلیل باعث کاهش خطر خود کشی می شود. کافئین باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی و افزایش تولید انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و نورآدرنالین می شود که این عمل باعث می شود خلق و رفتار افراد بسیار خوب شود. نوشیدن دو فنجان نسکافه در روز مانع از خطر خودکشی تا ۵۰ درصد می شود.

شاید برای شما نیز پیش آمده است که بنا به دلایل مختلفی از جمله : شب امتحان، جلسه کاری، مهمانی و… خواب آلود بوده اید اما مجبور به بیدار نگه داشتن خودتان هستید از این رو، نوشیدن یک فنجان نسکافه می تواند سبب کاهش خواب آلودگی در شما شود زیرا، کافئین موجود در آن خواب شما را از بین می برد اما باید بدانید که کم خوابی مشکلاتی را برای بدن تان به همراه دارد بنابراین پس از انجام کاری که نیاز به بیدار بودن دارید خواب و استراحت کافی داشته باشید.

اگرچه فواید و خواص نسکافه مضرات آن را پوشانده است. اما با این حال نباید از مضرات نسکافه غافل شوید در ادامه به بررسی مضرات مصرف نسکافه می پردازیم. نسکافه با کیفیت بد می تواند سمی باشد. نسکافه با کیفیت نامرغوب و بسیاری از ناخالصی های موجود در آن می تواند به بیماری، سر درد و یا کلا احساس بد، منجر شود.

نوشیدن قهوه در ابتدا سبب کاهش ضربان قلب شده و بعد از مدتی به افزایش ضربان قلب منجر می شود و تا زمانی که از بدن خارج نشود فرد افزایش ضربان قلب را تجربه خواهد کرد که در صورت بالا بودن مقدار کافئین مصرفی علاوه بر تپش قلب سبب بروز حرکت نامنظم ماهیچه های قلب نیز خواهد شد که در برخی موارد به مرگ منجر خواهد شد و طبق تحقیقات انجام شده نوشیدن بیشتر از پنج فنجان قهوه در طول روز سبب افزایش سکته قلبی خواهد شد.

زیاده روی در مصرف قهوه و نسکافه سبب افزایش کلسترول خون می شود و همچنین نوشیدن بیشتر از پنج فنجان نسکافه در روز خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش خواهد داد.

در دوران بارداری نوشیدن بیش از یک فنجان در روز بسیار مضر است. محققان اثرات مصرف نسکافه بر روی جنین را بسیار مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند. اما این مسئله کاملا درست است که اگر در دوران بارداری نسکافه بنوشید و کافئین به جنین برسد و کودک به کافئین حساس باشد عوارض خیلی بدی را به همراه خواهد داشت. بنابراین نوشیدن نسکافه را در دوران بارداری بسیار کاهش دهید. حداکثر نوشیدن آن روزی یک فنجان است.

خواص و مضرات نسکافه تقریبا شبیه به خواص و مضرات قهوه است. نسکافه فواید بسیاری برای تمام گروه های سنی دارد اما اگر در مصرف آن اعتدال رعایت نشود مضراتی هم دارد که برایتان خواهیم گفت. نسکافه در واقع بعد از انجام عملیات فرآوری شده بر روی قهوه در معرض استفاده همگان قرارمی گیرد و به همین دلیل شباهت بسیاری از نظر خواص و مضرات در این دو نوشیدنی یافت می شود.