امتیاز بدهید

اکثر افرادی که اقدام به خرید ظروف سنگی می کنند، تنها از کیفیت این ظروف و طعم بسیار مطلوبی که به غذا می دهد می دانید ، اما دانستن اینکه ظروف سنگی از چه موادی ساخته شده اند و یا در کجا تولید می شوند برای ایرانیان بسیار حائز اهمیت است.
ظروف سنگی یا به اصطلاح هرکاره نوعی دیگ و ظروف از جنس سنگ هستند که به دلیل وجود سرپانتین آن را در برابر آتش مقاوم و طعم ومزه بسیار خوبی به غذا می دهد ؛ علت نام گذاری این سنگ به نام هرکاره این است که علاوه بر نرم بودن و تراش کاری بسیار راحت، کاربرد فراونی در ساخت ظرف و ظروف دارد.

آزاد شدن املاح مفید موجود در این قابلمه‌های سنگی، به مرور زمان و بتدریج سبب تأمین مواد مورد نیاز بدن و خوش طعم شدن فوق‌العاده غذا می‌شود.
ظرف‌های آلومینیومی سبب بروز آلزایمر و پوکی استخوان می‌شوند و عامل ایجاد زخم معده، کولیت، خشکی دهان، یبوست و تغییر رنگ زبان می‌شوند. در مقابل این ظرف‌های مضر، استفاده از ظرف‌های سنگی سبب آزاد شدن آهن و مواد معدنی در بدن می‌شود که برای خون سازی، شادی و نشاط در بدن مورد نیاز است.

ظروف سنگی به خاطر خاصیت مغناطیسی که دارند، سبب تأمین آهن مورد نیاز بدن می‌شوند.
ظروف سنگی غنی از آهن و منیزیم هستند و برای بدن بسیار مفید اند. این سنگ قابلیت مطلوبی در انتقال و مقاومت در برابر حرارت داشته و ظرف‌های ساخته شده و سنگ هایی که با آن دیگ ساخته می شود، کاملاً طبیعی بوده و قابلیت تراش و چکش خوری فراوانی دارد.

ظرف های سنگی به علت جنس مخصوصی که دارند با کمترین انرژی مورد احتیاج حرارت را جذب و کم کم و در طول زمان مواد غذایی را آماده می‌کنند. پس این کار از تبخیر زود هنگام پیشگیری می‌کند و سبب حفظ املاح و مواد معدنی موجود در مواد غذایی می‌شود

استفاده از ظرف‌های سنگی باعث آزاد شدن آهن و مواد معدنی در بدن می‌شود( آهن، برای خون سازی، شادی و نشاط در بدن مورد نیاز است).

ظروف سنگی به علت خاصیت مغناطیسی که دارند، آهن مورد نیاز بدن را تامین می کنند. هیچ‌ نوع پوشش شیمیایی و غیر طبیعی درون ظرف های سنگی وجود ندارد.

در طب سنتی ظروف سنگی جزو ظروف مناسب برای پخت غذا به حساب می آید(سالم ترین ظروف طبیعی).

منیزیم موجود در ظروف سنگی خیلی دارای اهمیت است چرا که منیزیم نقش مهمی در سلامت عمومی بدن ما اجرا می کند.

ظرف های سنگی یا هرکاره در انواع گوناگونی از ظروف مثل: دیگ سنگی، ست فنجان و نعلبکی، لیوان دمنوش، ماهیتابه سنگی، لیوان سنگی، قوری سنگی و… تولید و عرضه می شود.

چنانچه نمی دانید چه غذاهایی در ظروف سنگی می توان پخت باید بگوییم که در ظروف سنگی انواع غذاهای ایرانی و خارجی را می توان پخت ، چه برای پخت و چه برای دم کردن انواع دم نوش ها می توان از آن ها استفاده کرد.

وجود فراوان آهن و منیزیم در ظروف سنگی از جمله ویژگی های ظروف سنگی به شمار می آید، که آهن و منیزیم موجود در این ظروف از کمبود آهن جلوگیری و حتی در درمان کمبود آهن تاثیر گذار است.

مهمتر از آن خاصیت مغناطیسی دیگ های سنگی است که باعث رفع کم خونی بزرگسالان و پیشگیری از کم خونی کودکان می شود.

استفاده از نعل اسب یا ملاقه های فلزی خرافات هستند، حتی این کار امکان دارد بهداشت و سلامت خانواده را به خطر بیندازد. بهتر است که دلیل کم خونی را با معاینات پزشکی جویا و آنگاه اقدام به درمان آن کنیم.