امتیاز بدهید

خرمالو یکی از خوشمزه ترین میوه های تابستانی است که به دلیل طعم شیرین و عسلی و ظاهر دوست داشتنی نارنجی رنگش شناخته شده است. این میوه اصالتا چینی است و محبوب ترین انواع آن شامل خرمالوی هاچیا و خرمالوی فویو یا ژاپنی می باشد.
این میوه خوشمزه منبع خوب ویتامین های A ، C ، E و همچنین تیامین، ریبوفلاوین، فولات، منیزیم و فسفر است و به عنوان میوه کم کالری و سرشار از فیبر در لیست خوراکی های دوستدار لاغری قرار گرفته است.
تنها یک عدد خرمالو بیش از نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین A را تامین می کند که از ویتامین های محلول در چربی است و برای عملکرد ایمنی، بینایی و رشد جنین اهمیت زیادی دارد.

خرمالو حاوی ترکیبات گیاهی مفید با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی می باشد. همان طور که می دانید آنتی اکسیدان ها با خنثی سازی استرس اکسیداتیو – فرایندی که توسط مولکول های نا پایدار به نام رادیکال های آزاد ایجاد می شود – از آسیب سلول ها جلوگیری کرده یا آن را کند می کنند.
رژیم های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی که در پوست و گوشت خرمالو به مقدار فراوان یافت می شوند اثر خوبی در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، بیماری های روحی مرتبط با سن و سرطان ریه دارند.

ترکیبات قدرتمند موجود در خرمالو، این میوه خوشمزه را به انتخاب عالی برای تقویت سلامت قلب تبدیل کرده اند، به عنوان مثال خرمالو حاوی آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی از جمله کوئرستین و کامفرول است که با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ارتباط دارند.
خرمالو منبع بسیار خوب آنتی اکسیدان قوی ویتامین C می باشد و یک عدد از این میوه 20 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند. ویتامین C از ویتامین های محافظت کننده سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد می باشد و با التهاب مقابله می کند.

سطح بالای کلسترول به خصوص کلسترول بد خون می تواند به بیماری های قلبی، سکته و حمله قلبی منجر شود در حالی که مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر محلول از جمله میوه ها و سبزیجات به بدن در دفع مقادیر اضافی کلسترول کمک کرده و سطح آن ها را کاهش می دهد.

کمک به گوارش و دفع غذا
افزودن خرمالو به رژیم غذایی‌ می‌تواند در جلوگیری از یبوست مؤثر باشد و موجب بهبود گوارش شود. خواص خرمالو تنها به اینها محدود نمی‌شود. خرمالو سرشار از فیبر است. هر وعده‌ی آن محتوی ۶ گرم فیبر است که تقریبا یک‌چهارم نیاز روزانه‌تان به فیبر را تأمین می‌کند.

کاهش وزن
خرمالو حاوی مقادیر غنی از فیبر ، پروتئین و انواع ویتامین ها است. ضمن اینکه کربوهیدارت و چربی بسیار کمی دارد. به همین دلیل برای کاهش اشتها بسیار مناسب است و از پرخوری جلوگیری می کند ، در نتیجه برای کاهش وزن و لاغری بسیار مفید است.
علاوه بر این خرمالو حاوی مقادیر فراوانی آب است که باعث می شود متابولیسم بدن افزایش یابد و در نتیجه باعث سوخت و ساز بیشتر بدن شود. برای این منظور خرمالوی تازه که کالری پایینی دارد را در وعده صبحانه مصرف کنید.

پیشگیری از سرماخوردگی
خرمالو حاوی مقادیر سرشاری از ویتامین C است که این ویتامین می تواند کمک شایانی به تقویت و سلامت سیستم ایمنی بدن کند. با تقویت سیستم ایمنی می توانید بدن را در مقابل بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی مقاوم تر کنید و از ابتلا به این گونه بیماری ها پیشگیری کنید.

درمان جوش های صورت
یکی از خواص خرمالو این است که می تواند به رفع جوش های روی پوست کمک کند. آب خرمالو دارای خواصی است که می تواند پوست صورت را از چربی ها و آلودگی های پوستی پاک کند و به همین جهت برای درمان جوش های روی پوست صورت توصیه می شود.
برای درمان جوش های صورت می توانید از ماسک گوجه فرنگی و خرمالو استفاده کنید. برای تهیه این ماسک ۱ قاشق غذاخوری آب گوجه فرنگی تازه را به همراه ۱ قاشق غذاخوری پوره خرمالو مخلوط کنید و روی پوست ماساژ دهید. پس از ۲۰ دقیقه صورت را با آب ولرم بشویید.

طبیعت خرمالو گرم و تر می باشد. خرمالو حاوی مقادیر بالای ویتامین A، بتا کاروتن، لیکوپن، لووتیان، زاکسنتین و کریپتوکسانتین، اسید فولیک، پیریدوکسین، تیامین، ویتامین C، پتاسیم، منگنز، مس و فسفر است.
اگرچه خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از ۱ تا ۲ عدد از آن در روز توصیه نمی شود ؛ دچار اضافه وزن هستید در خوردن خرمالو زیاده روی نکنید.
کسانی که اختلالات روده‌ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به بیماریھای قلبی و سل مبتلا ھستند باید در خوردن خرمالو احتیاط کنند.