امتیاز بدهید

معمولا افراد فراموش می کنند که لوازم برقی نیز نیاز به تمیز کردن دارند. لوازم برقی که معمولا در آشپزخانه پیدا می شوند مانند ماشین ظرفشویی، همزن، مایکروفر و یا وسایلی همچون جاروبرقی که خود وظیفه تمیز کردن منزل را به عهده دارد. تمیز کردن لوازم برقی کار بسیار راحتی است، به شرطی که سالی یک بار آن را نظافت نکنید و هر چند یک ماه برای تمیز کردن لوازم برقی اقدام نمایید. در این صورت هم عملکرد وسایل برقی بهتر می شود و هم عمر بیشتری خواهند داشت.

وقتی حرف از تمیزکاری و جرم‌گیری لوازم برقی به میان می‌آید باید کمی حرفه‌ای‌تر و بامهارت عمل کنید. گاهی تمیز کردن وسایل برقی کمی سخت‌تر از سایر وسایل است.
آن دسته از لوازم‌خانگی که رنگ استیل یا سیلور دارند، خیلی زود لک می‌شوند. حتی گاهی بعدازاینکه با مایع شوینده و دستمال مرطوب آن‌ها را تمیز می‌کنید رَدِ دستمال روی آن‌ها باقی می‌ماند. شاید این‌یکی از مشکلات خانم‌های خانه‌دار در ارتباط با تمیز کردن وسایل برقی باشد.

از طرفی تمیز کردن وسایل برقی سفید هم مشکلات مخصوص به خود را دارد. وسایل برقی سفید، پس از مدتی به دلیل تماس با نور، چربی، مواد غذایی و سایر مواد موجود در آشپزخانه به‌تدریج رنگ‌زردی به خود می‌گیرند. این تغییر رنگ تأثیری در عملکرد دستگاه ندارد، اما روی حال خوبِ کدبانوی خانه تأثیر به سزایی دارد. در ادامه به راهکارهایی در مورد تمیز کردن وسایل الکترونیکی سیلور و نقره‌ای اشاره می‌کنیم.

وسایل برقی سفید را با روش دستمال خیس و ماده شوینده مخصوص برای لکه‌زدایی و چربی زدایی تمیز کنید. اما اگر هاله زردرنگی که پس از مدتی روی آن‌ها دیده می‌شود برایتان ناخوشایند است این روش را به شما توصیه می‌کنیم. بهتر است ابتدا دستکش پلاستیکی دستتان کنید که دست‌هایتان آسیب نبیند. سفیدکننده، جوش‌شیرین و آب گرم را باهم مخلوط‌کنید. ابر یا اسفنج تمیز را به محلول آغشته کنید و محکم روی وسیله زرد شده بکشید و ۱۰دقیقه صبر کنید.پس از ده دقیقه وسیله را به‌خوبی بشورید یا درصورتی‌که عدم امکان شست‌وشو و آبکشی با پارچه یا اسفنج تمیز مرطوب خوب پاک‌کنید و بگذارید در معرض هوا خشک شود.

روشی برای تمیز کردن مایکروویو که یکی دیگر از لوازم برقی است ،که بیشتر خانم ها با تمیز کردن آن مشکل دارند این است که نیمی از یک لیموترش بزرگ را در کاسه ای آب قرار دهید و بگذارید پنج تا ده دقیقه (بسته به میزان کثیفی دستگاه) در مایکروویو بجوشد. بخار لیمو باعث تبخیر لکه های چرب می شود و بوی بد را از میان می برد. در پایان با یک دستمال کتانی خشک دیواره های داخل دستگاه را تمیز کنید.

مهم‌ترین بخش تمیز کردن وسایل الکترونیکی شامل تمیز کردن تلویزیون و سیستم سینمای خانگی است. اصلاً دیدن صحنه صفحه تلویزیون خاک گرفته ، یا صفحه تلویزیون با لکه چربی یا با اثرانگشت کودکتان خوشایند نیست و منظره نازیبایی به وجود می‌آورد. حتماً میدانید که هنگام تمیز کردن تلویزیون باید آن را خاموش‌کنید. ابتدا با یک دستمال خشک غبار آن را بگیرید و سپس با پنبه آغشته به آب صفحه تلویزیون را تمیز کنید ، توصیه می‌شود از دستمال حوله‌ای و پرزدار استفاده نکنید.

از بین بردن بوی یخچال شاید به‌اندازه جرم‌گیری لوازم برقی به چشم خودتان یا میهمانانتان نیاید اما مهم‌ترین قسمت تمیزکاری و پاک‌سازی است.
برای تمیز کردن دیواره‌های داخلی یخچال از محلول جوش‌شیرین و آب کمک بگیرید. برای این منظور، یک تا دو قاشق جوش‌شیرین را در یک‌چهارم لیتر آب گرم حل کنید و یخچال را با آن پاک‌کنید. سپس با دستمال تمیز خشک نمایید. جوش‌شیرین بوی نامطبوع یخچال را نیز از بین می‌برد.

پشت یخچال نیز شاید به‌راحتی قابل‌رؤیت نباشد اما بعد از تمیز کردنش حس خوبی را تجربه خواهید کرد. برای پاک کردن این قسمت، دوشاخه یخچال را بیرون آورید و دستگاه راکمی جلو بکشید. به‌وسیله جاروبرقی گردوغبار پشت یخچال را با دقت بزدایید. به‌این‌ترتیب دستگاه بهتر کار می‌کند و عمر بیشتری خواهد داشت.

فر و گاز از جمله وسایل برقی است که به صورت روزانه مورد استفاده قرار می گیرند و نیاز به نظافت روزانه دارند. از آنجایی که گازها ارتباط تنگاتنگی با سلامتی شما دارند، در نتیجه در نظافت آن ها توجه لازم را داشته باشید. از طریق جوش شیرین و آب و سرکه سفید یک محلول تهیه کنید و داخل یک اسپری آب پاش بریزید. هر نیم ساعت به دیواره ها و کف فر اسپری کنید. توصیه می شود که محلول را به مدت 24 ساعت روی بدنه فر قرار دهید تا کاملا ضدعفونی شود.

ماشین لباس شویی از جمله لوازم برقی که با آب و نظافت سر و کار دارد اما نیاز به تمیز شدن دارد. برای تمیز کردن ماشین لباس شویی می توانید از سرکه سفید استفاده نمایید. به جای این که برای نظافت ماشین لباس شویی از پودر لباس شویی استفاده کنید، سرکه سفید را درون مخزن بریزید. سپس ماشین لباس شویی را در حالت شستشو با آب داغ تنظیم کنید و ماشین را تا انتها شستشو روشن قرار دهید. در این صورت لباسی درون ماشین قرار ندهید و اجازه دهید پروسه شستشو کامل شود تا در انتها ماشین لبس شویی کاملا تمیز و ضدعفونی تحویل بگیرید.

برای تمیز کردن و نظافت ماشین ظرفشویی نیاز نیست که کار بخصوصی را صورت دهید. بنابراین کافی است سرکه سفید و آبلیمو را یکدیگر ترکیب کنید و آن را داخل مخزن سیستم بریزید. ماشین ظرفشویی را روشن کنید و اجازه دهید پروسه شستشو به اتمام برسد. در صورتی که بعد از یک دور شستشو هنوز لکه باقی مانده، نمک را به ترکیب قبلی اضافه کنید، در این صورت حتما نتیجه می گیرید.

فراموش نکنید که فیلتر جاروبرقی نیاز به شستشو دارد. برای این که فیلتر جاروبرقی به شیوه صحیح تمیز و ضدعفونی گردد، آن را درون سینک بگذارید و سینک را پر از آب داغ کنید. مقداری مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه فیلتر جاروبرقی در آب خیس بخورد. سپس با یک مسواک شروع به تمیز کردن و شستن فیلتر آن کنید. در نهایت فیلتر جاروبرقی را آب کشی کنید و بگذارید به صورت کامل فیلتر جاروبرقی خشک شود.

سرکه‌ی رقیق (برای تمیز کردن رسوبات آهکی)،جوش‌شیرین (برای برطرف کردن لکه‌های قهوه)،حلال‌های الکلی مانند استون (برای برطرف کردن مواد چسبنده)،شیشه شوی بدون کلرید (به‌خصوص برای سطوح صیقلی شبه آینه)،خمیرها و اسپری‌های مخصوص استیل​.