ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه
ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه
در اینجا قصد داریم شما را با ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه آشنا کنیم و نکات مهم در این راستا را برایتان توضیح میدهیم تا در هنگام بازسازی آشپزخانه بتوانید ابعاد مشخص و استاندارد کابینتها را بهطور دقیق مدنظر قرار دهید؛ کابینتهای پایین، کابینتهای بالا و کابینتهای بلند و قدی همگی دارای ابعاد استانداردی هستند.
ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه نقش کلیدی در دسترسی ساده به تمام فضاهای تعریفشده در آن دارد. ما از کابینتها برای فضاسازی در آشپزخانههای امروزی خود استفاده میکنیم. این فضاها به گونهای هستند که میتوانند به ترتیبی هدفمند حجم قابل توجهی از محیط آشپزخانه را دربرگرفته و عاری از هر گونه اختلال در جریان عادی این فضای خانگی، طیف بزرگی از نیازهای ما را تأمین نمایند.
بدیهی است اندازه کابینتها، متغیری از سایز و اندازه آشپزخانه خواهد بود اما این مسئله بدان معنا نیست که هر سایز و اندازهای که بخواهیم باید سفارش دهیم بلکه در موارد خاص هم باید ابعاد کابینت آشپزخانه از حالت استاندارد بودن دور نشود. هنگام طراحی کابینت نه تنها باید بر روی نام تجاری، جنس، قیمت، عملکرد، ظاهر توجه کنیم بلکه ابعاد و اندازههای کابینت را نیز باید مد نظر قرار دهیم تا کابینتی بینقص و اصولی در آشپزخانه داشته باشیم.
ارتفاع کابینت
دیگر مسئله مهم ارتفاع است که در بیشتر پروژه ها ارتفاع کابینت ها تقریبا 85 سانتی متر می باشد البته اگر ضخامت کانتر را هم در نظر بگیریم این ارتفاع بیشتر می شود. در ضمن دقت کنید که در کابینت هایی که کشو همراه درب دارند ابعاد ارتفاع درب کمتر شده و کشو ها نیز 15 سانتی متر ارتفاع خواهند داشت.
عرض و عمق کابینت های کمدی معمولا هماهنگ با کلیت طرح شما خواهد داشت اما ارتفاهع آن ها می تواند تا حتی 1 متر و 80 سانتی متر تا 2.5 متر برسد. سومین مدل کابینت های گوشه ای هستند که در کنج نصب می شوند و از نظر ظاهری کمی تفاوت دارند. ارتفاع و عمق این کابینت ها با دیگر مدل ها یکسان است اگرجه از آن جا که در کنج آشپزخانه نصب می شوند و حالتی ربع دایره ای خواهند داشت عمقشان متغیر است. عرضشان نیز با توجه به طرح کلی در نظر گرفته می شود.
ابعاد کابینت نیز از جمله مواردی است که میتواند بر زیبایی دکوراسیون این بخش و همچنین کاربردی بودن آن تأثیر بگذارد. در صورتی که اندازه این کابینتها به درستی انتخاب شود میتوان تمامی تجهیزات آشپزی، ظرف و ظروف و تجهیزات برقی را به راحتی در آنها جای داد. این موضوع بر نحوه رفت و آمد در آشپزخانه و دسترسی به وسایل موردنیاز نیز اهمیت دارد.
به طور معمول، در آشپزخانههای بزرگتر که فضای بیشتری وجود دارد، معمولا عمق کابینت را در بیشترین حالت آن میسازند و عمق کابینتها تا ۶۰ سانتیمتر تعبیه میشود، اما در آشپزخانههای کوچکتر، این اندازه به دلیل اینکه فضای کمتری اشغال شود و آشپزخانه بزرگتر دیده شود، کاهش مییابد و به مقدار ۵۵ سانتیمتر و حتی ۵۰ سانتیمتر نیز میرسد.
عمق کابینت
عمق از لبه جلویی کابینت تا دیوار اندازه گرفته میشود. عمق کابینتهای پایین معمولاً ۶۱ سانتیمتر (۲۴ اینچ) است (بدون احتساب کانتر). در کابینتهایی با عمق بیشتر، دسترسی به انتهای آن و لوازمی که در آن قرار داده میشود دشوار خواهد شد. اگر تاکنون برای دسترسی به وسایل در گوشه کور (جایی که دو مجموعه کابینت با یک زاویه قائمه به هم میرسند) مشکل داشتهاید، خوب میدانید که فاصله بیش از ۶۱ سانتی متر این دسترسی را دشوار میکند.
اکثر آشپزخانهها حداقل دارای یک کابینت بلند هستند که اغلب در گوشهای و معمولا در کنار یخچال نصب میشوند. این کابینتهای بلند گاهی به کابینت انبار یا کابینتهای کمکی معروف هستند. همانطور که از نامش پیداست، کابینتهای بلند آشپزخانه حتی میتوانند از کف تا سقف امتداد داشته باشند.
کابینتهای بلند به طور معمول در عرضهای ۳۰.۴۸، ۶۰.۹۶ یا ۹۱.۴۴ سانتیمتر در دسترس هستند. بسته به نوع استفاده میتوانید هر یک از این ابعاد را انتخاب کنید.
فاصله بین کابینت دیواری و زمینی
فاصلهی بین دو کابینت ردیف بالایی و پایینی، برای زیبایی بیشتر کابینتها و دکوراسیون آشپزخانه میتواند تغییر کند و افزایش یابد. بنابراین اگر سبک آشپزخانهی شما به گونهای است که بهتر است کابینتها نزدیک به سقف نصب شوند و حد فاصل کابینتهای زمینی و دیواری بیشتر باشد، مانعی برای انجام این کار وجود ندارد.
اگر آشپزخانهتان دارای کابینتهای زمینی و دیواری هست، اندازه استاندارد این دو کابینت در حدود ۵۰ تا ۶۵ ساسانتیمتر است. فاصلهای کمتر ازین مقدار میتواند باعث بروز مشکلات برای افراد شود؛ بنابراین باید حداقل فاصلهی ۴۵ تا ۵۰ سانتیمتر رعایت شود.
راهکار های مفید در چیدمان فضای آشپزخانه
اگر دیوار بین دو کابینت زمینی و دیواری، تزئینات خاصی دارد که بهتر است به چشم آید، میتوانید حد فاصل و اندازه استاندرد کابینت ها را کمی بیشتر کنید تا تزئینات دیوار آشپزخانه به طور کامل دیده شود و باعث زیبایی بیشتر دکوراسیون آشپزخانهتان شود
چنانچه فضای آشپزخانهتان خیلی کوچک است، با استفاده از آینهکاری میتوایند باعث خطای دید در آشپزخانه شوید. یکی از ترفندهایی که به بزرگتر و پرنور دیده شدن آشپزخانه کمک میکند، استفاده از آینه و آینهکاری است.
یکی دیگر از دلایلی که به شما کمک میکند، فضای آشپزخانه بزرگتر و دلبازتر به نظر برسد، نصب کابینتهای ردیف بالایی در ارتفاع بالاتری است. این روش بدون هیچگونه ترفندی، به تنهایی باعث میشود فضای آشپزخانه بزرگتر و دلبازتر به نظر برسد. بنابراین در فضاهای کوچک میتوانید ازین راهکار استفاده کنید و اندازه استاندارد کابینت های زمینی و دیواری را افزایش دهید.